MERCÈ VIANA I JOAN RIBÓ INAUGUREN LA 56 EDICIÓ DE LA FIRA DEL LLIBRE

14-10-2021
  • La reconeguda autora ha sigut la padrina d’aquesta nova edició que torna en format presencial als Jardins de Vivers
  • Diverses personalitats de la política i la cultura també han acudit a l’acte inaugural

L’escriptora Mercè Viana i Joan Ribó, alcalde de València, han donat el tret d’eixida a la 56a edició de la Fira del Llibre de València, que ha arrancat aquest dijous i que romandrà instal·lada als Jardins de Vivers fins al pròxim 24 d’octubre. Un esdeveniment que torna en format presencial, i el qual no s’han volgut perdre centenars de persones al llarg de la seua primera jornada. El bon clima de la ciutat en aquesta època de l’any afavoreix també la cita.

Al acte d’inauguració han assistit importants personalitats com l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó; Enric Morera, President de les Corts Valencianes; la Directora General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, Carmen Amoraga; María Bravo, Presidenta de la Fundació Fira del Llibre de València; Juan Pedro Font de Mora, President del Gremi de Llibrers de València; Fernanda Escribano, Directora General de Promoció Institucional; la Rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre; Paloma Gandía, Secretaria Técnica de la Fira; Maite Ibáñez, Concejala d’Acció Cultural; i Fran Ferri, portaveu de Compromís en Les Corts, entre altres rostres coneguts. Tots ells i elles han fet una passejada pels expositors, i han saludat i conversat amb llibreters i llibreteres allí presents. 

Ribó, en el seu discurs, ha recordat que “cal alimentar el món de lletres, amb llibres que ens fan millors a tots i a totes”. Mentre que Viana s’ha referit al camí de l’esperança i la cultura pel qual hem d’avançar. La visita d’aquesta reconeguda figura de la literatura dona inici a una àmplia programació protagonitzada per autors i autores locals, nacionals i internacionals. Entre els quals cal destacar a Gioconda Belli, Carlos Marzal, Santiago Posteguillo, María Dueñas, Antonio Muñoz Molina, i un llarg etcètera. 


Mercè Viana (Alfafar, 1946) va ser una gran lectora des de xicoteta. Es va iniciar en l’àmbit literari amb la voluntat d’incidir en l’aprenentatge de l’alumnat. D’aquí ve que es fixara en les manques de la literatura en valencià. Una literatura en llengua pròpia que exerceix i gaudeix. Reuneix més de seixanta contes didàctics (L’abecedari fantàstic) i més de cinquanta contes infantils i juvenils (Mei, Mei vol ser rei). En 2018 va rebre el Premi de la Fundació Bromera per fomentar la lectura.

Imatges de García Poveda