La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

JULIA NAVARRO, PRIMERA AUTORA EN SIGNAR EN LA 56ª FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA

14-10-2021
  • L’escriptora, que a més és padrina d’aquesta edició, ha presentat la seua última novel·la, De ninguna parte

L’escriptora Julia Navarro ha sigut la primera autora a signar exemplars de les seues obres en les 56a Fira del Llibre de València. Més d’un centenar de persones han fet cúa a la caseta de la Fira per a rebre la seu signatura. Prèviament, ha presentat la seua última novel·la, De ninguna parte, a la Sala Museu 1 dels Jardins de Vivers, acompanyada del periodista cultural Emili Piera. Durant l’acte, Julia ha recordat les diferents vegades que ha visitat la fira, huit en total, sent aquesta la més especial pel seu retrobament amb el públic.

En relació al llibre que ha presentat, i durant la seua trobada amb els lectors i les lectores, l’autora comenta el següent: “M’interessa la condició humana, els perquès. Jo no exonere als meus personatges. És el que m’agrada plantejar en les novel·les.”

Sobre el seu procés creatiu, Julia valora que “els seus 35 anys de periodista li han sigut molt útils per a escriure novel·les. Ella mai pensa en els seus lectors fins que escriu la paraula Fi”, donant a entendre que segueix un procés de total llibertat. Segons ha matisat l’escriptora, “el periodista conta una història de veritat i el novel·lista una historia fruit de la seua imaginació. Però al final és el mateix”.

Julia Navarro (Madrid, 1953) ha captivat a milions de persones amb les huit novel·les que ha publicat fins hui:  La Hermandad de la Sábana Santa; La Biblia de barro; La sangre de los inocentes; Dime quién soy; Dispara, yo ya estoy muerto; Historia de un canalla; Tú no matarás y, la más reciente, De ninguna parte, la qual ha presentat aquest dijous a la Fira del Llibre. Alguns dels premis amb els quals ha sigut reconeguda són el Premi CEDRE (2018) i el Premi a la Dona Més Admirada (2013).

Imatges de García Poveda

En trobareu més al perfil de Facebook de la Fira del Llibre

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.