La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

Els autors valencians tornaran a ser protagonistes de la 56 Fira del Llibre de València

5-10-2021

Xavier Aliaga, Santiago Posteguillo, Rafa Lahuerta, Carlos Marzal, Antonio Martí Monterde, Lourdes Toledo, Máximo Huerta, Fani Grande i Àlvar Martínez seran algunes de las firmes convidades a la cita

Els autors i autores de la Comunitat tornaran a ser protagonistes en el retorn de la Fira del Llibre al format presencial. Entre el 14 i el 24 d’octubre, grans figures de la literatura valenciana visitaran els Jardins de Vivers per presentar les seues últimes obres i participar en col·loquis amb els lectors.

Sens dubte, un dels escriptors més esperats serà Santiago Posteguillo, qui presentarà la seua última novel·la, Y Julia retó a los dioses, l’esperada continuació de Yo, Julia, l’obra per la qual va ser reconegut amb el premi Planeta en 2018. Junt a ell, passaran per la Fira narradors i narradores tan importants del nostre territori como María García Lliberós (Más allá de la tristeza), Máximo Huerta (Con el amor bastaba), Bárbara Blasco (Dicen los síntomas), Carlos Marzal (Nunca fuimos más felices), Lourdes Toledo (La inquietud. Dietari 2018-2019), Francesc Viadel (L’estiu dels brivalls), Irene Robles (TransXYQ), Vicente Molina Foix (Las hermanas gourmet), Susana Gisbert (Els cabells molt rulls) o Fani Grande (Empar i el xungovirus). Tot sense oblidar el club de lectura al voltant de la gran revelació de la literatura en valencià d’enguany, Noruega, que comptarà amb la participació del seu autor, Rafa Lahuerta.

Especialment significativa serà la data del divendres 22 d’octubre, durant la qual la Fira tindrà una presència majoritària d’escriptores i escriptors valencians. Óscar Martínez (Umbrales), Rosa María Rodríguez Magda (El sexo en disputa), Xavier Aliaga (Ja estem morts, amor), Antoni Martí Monterde (Figura d’assaig), Valentín Villaverde (La mirada neandertal) o Àlvar Martínez (L’oxigen. Història íntima d’una molécula corrent), entre altres, xarraran sobre les seues obres al llarg de la jornada.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.