La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

Rosa Montero i Lana Bastasic, Clubs de Lectura de la 55 Fira

29-10-2020
Rosa Montero i Llana Bastasic són les escriptores que protagonitzen els clubs de lectura digitals de la 55 Fira del Llibre que es realitzaran via zoom amb inscripiciones limitades. Totes dues activitats comptaran amb la presència de les escriptores; el club de lectura de Rosa Montero se celebrarà el 21 de novembre a les 18.00 h i el de Llana Bastasic el 18 de novembre a les 19.00 h.
ATRAPA LA LLEBRE (activitat en valencià)

Després de dotze anys sense saber res l’una de l’altra, la Sara, que ha emigrat a Dublín i viu allunyada dels fantasmes del passat, rep una trucada de la Lejla, que li demana que torni a Bòsnia i l’acompanyi a buscar el seu germà, desaparegut durant la guerra. Juntes aniran amb cotxe de Mostar a Viena en un viatge que, més que un retrobament inofensiu entre dues velles amigues, serà un camí a un cor de les tenebres profundament balcanitzat. Aquesta road trip literària és una novel·la brillant i devastadora que, amb un llenguatge subtil i autèntic, retrata la relació complicada entre dos personatges inoblidables i ens mostra, sense por dels tabús, com els traumes dels conflictes ressonen al llarg dels anys.

Formulari d’inscripció açí

LA BUENA SUERTE (activitat en castellà)
La nova novel·la de Rosa Montero, Premi Nacional de les Lletres Espanyoles. Després de cada derrota pot haver-hi un nou començament. Perquè la sort només és bona si decidim que ho siga. «L’alegria és un hàbit.» Què impulsa a un home a baixar-se anticipadament d’un tren i ocultar-se en un poble de mala mort? Vol recomençar la seua vida o pretén acabar amb ella? Tal vegada està fugint d’algú, o d’alguna cosa, o fins i tot de si mateix, i el destí li ha portat a *Pozonegro, un antic centre huller que ara agonitza. Per davant de la seua casa passen trens que poden ser salvació o condemna, mentre els perseguidors estrenyen el cércol. La perdició sembla estar més pròxima cada dia. Però aquest home, Pablo, també coneix gent en aquell lloc maleït, com la lluminosa, incompleta i una mica guillada Raluca, que pinta quadres de cavalls i té un secret. Allí tots arrosseguen algun secret, alguns més foscos i perillosos que uns altres. I alguns simplement ridículs. També hi ha humor en aqueix poble trist, perquè la vida té molt de comèdia. I gent que fingeix ser qui no és, o que oculta el que planeja. És el gran joc de les falsedats. Un mecanisme d’intriga hipnotitzant revela a poc a poc el misteri d’aqueix home, i en fer-lo ens mostra l’interior del que som, una radiografia dels anhels humans: la por i la serenitat, la culpa i la redempció, l’odi i el desig. Aquesta novel·la parla del Bé i del Malament, i de com, malgrat tot, el Bé predomina. És una història d’amor, d’amor tendre i febril entre Raluca i el protagonista, però també d’amor per la vida.

 

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.