La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

Nota de condolença per la mort d’Isabel-Clara Simó

13-01-2020

La Fundació Fira del Llibre de València vol manifestar el seu condol per la mort de l’escriptora alcoiana Isabel-Clara Simó aquest matí a Alcoi (Alacant), així com acompanyar els familiars i amics en el sentiment.

Isabel-Clara Simó, nascuda el 4 de abril de 1943, ha sigut una de les escriptores més rellevants de la literatura catalana: deixa un llegat de més de cinquanta obres, entre las quals es troben obres de narrativa, poesia, assaig, teatre, i guions cinematogràfics.

Simó havia sigut distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1999), era membre de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC) i guanyadora del 49 Premi d’Honor de les Lletres Catalanes (2017), entre altres guardons. ‘És quan miro que hi veig clar‘ (1979), ‘Històries perverses‘ (1992, premi Crítica Serra d’Or), ‘La salvatge’ (1993, Premi Sant Jordi) ‘Dones’ (1997) i ‘Amor meva‘ (2010, Premi Joanot Martorell) són algunes de les novel·les més celebrades.

Moltes de les seues obres havien sigut presentades en edicions de la Fira del Llibre de València. Trobarem a faltar la seua presència i, sobre tot, els seues llibres, les temàtiques compromeses amb la dona i la societat, i la seua escriptura. Descanse en pau!