La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

Roy Galán: “El feminisme i la literatura van de la mà per a poder ordenar el món”

2-05-2019

“Per a mi, el feminisme i la literatura van de la mà per a poder ordenar el món”, ha afirmat Roy Galán (Santiago de Compostel·la, 1980), escriptor i influencer, amb motiu de la presentació aquesta vesprada del seu llibre Haz que no parezca amor (Nube de Tinta, 2019) en la Fira del Llibre. L’escriptor i fotògraf considera que “la literatura i la política van íntimament lligats, i més en aquest país, en què la gent tendeix a no significar-se”.

L’obra és un recopilatori de tots els textos que ha publicat en les seues xarxes socials durant els últims cinc anys i incorpora també alguns textos inèdits escrits expressament per a l’ocasió. “És molt important recopilar els textos que he publicat en internet perquè no es perden”, ha afirmat.

Galán va començar a escriure fa uns anys en Facebook i Instagram i ja té més de 100.000 seguidors. “Per a algunes persones és banal que s’escriga en xarxes socials. Jo el que volia era que tot aquell que tinguera accés a un mòbil o ordinador em pogueren llegir”, afirma l’autor. No en va, segons considera, l’objectiu principal de l’escriptor és “travessar i remoure consciències a través de les paraules”.

Respecte a la influència que ha tingut el feminisme i el moviment LGTBI en la seua prosa, Galán sosté que “escriure és voler canviar el món amb les paraules”. En aquest sentit, “el meu pas per la política ha consistit a donar un suport puntual. És estrany que el món de l’art es fique en política”, afirma en referència a la seua presència en la candidatura d’Unidas Podemos-Izquierda Unida Madrid-En pie por Madrid.