La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

Sergio Villanueva: “València té molta història per a ser contada”

1-05-2019

“València té molta història per a ser contada, per això vaig escriure la meua novel·la”, afirma Sergio Villanueva (València, 1972), actor i escriptor valencià que ha presentat el seu relat històric El secreto de los nocturnos (Ediciones B, 2019), una història de misteri ambientada en el segle d’Or valencià. Aqueixa va ser la necessitat de començar a escriure la seua novel·la, “posar València en el mapa de la ficció nacional”. “M’agrada veure que hi ha novel·la històrica de Madrid, de París, de Barcelona… Però, i València?”, es pregunta l’autor.

Al principi, l’escriptor va pensar la possibilitat que El secreto de los nocturnos anara a la gran pantalla, però “com a novel·la em va semblar més interessant: una novel·la històrica, amb rigor històric, però amb molt de thriller”, detalla.

La seua formació teatral queda plasmada en la seua prosa, ja que Lorca i el seu pas per l’Acadèmia dels Nocturns de València són l’eix central de la novel·la. “Sé que Lorca va estar a València amb l’Acadèmia dels Nocturns i no va tindre res a veure el que va aprendre a València amb el que escrivia abans. I això calia explicar-ho”, afirma. En la novel·la, la decadència del rei Felip II és fonamental i, segons el parer de l’escriptor, “és un període fascinant de la història; saber el que estava passant a València és molt important”. “Era una forma d’entendre el món”, opina.