DEL 25 D'ABRIL AL 5 DE MAIG DE 2019

Màxim Huerta: “Fins en el pitjor dels moments descobreixes que eres un supervivent”

1-05-2019

“Fins i tot en el pitjor dels moments descobreixes que eres un supervivent”, ha assegurat aquest matí en la Fira del Llibre de València l’escriptor i periodista Màxim Huerta durant la presentació d’Intimidad improvisada (Planeta), la seua última obra, de la qual també ha signat exemplars.

El llibre presentat hui és una recopilació de textos escrits en els últims temps sobre diferents temàtiques i està il·lustrat per dibuixos realitzats pel mateix Huerta. “Pertanyen a un temps [els dibuixos] en el qual, quan vaig dimitir, no podia parlar, em costava verbalitzar; dibuixar no solament em relaxava, sinó que a més em servia per a pensar i això m’ha servit per a tornar a la vida social, pensava que s’havia acabat”, ha assegurat. “Dibuixar ha sigut recuperar la o de Máximo i recuperar-me. En aquest temps de difícil vol, de turbulències en un avió en el qual no hi havia manera d’aterrar en cap lloc, necessitava tornar a l’únic lloc en què u se sent segur: la teua família, el teu DNI i la teua casa. La o és això, una pista d’aterratge redona”, ha afirmat Huerta en la presentació, repleta de lectors.

L’obra “parla de la família, de les coses pròximes, de les coses que et curen, de les coses que t’agraden, que et fan riure”. “Vaig descobrir en aquest temps que fins i tot en el pitjor dels moments descobreixes que eres un supervivent, i que dins de l’hivern dur, dins del fred, sempre hi ha un estiu en el teu interior que et fa eixir”, ha afirmat l’escriptor, per a qui “en el mateix problema sempre tens la solució per a eixir d’ell”.

Intimidad improvisada “és un homenatge al lector” i el seu títol fa referència, precisament a “la intimitat que es crea amb el lector quan s’acosta i et diu alguna cosa”. “No és un llibre que tinguera pensat, sinó una cosa inesperada de què estic content. No és una novel·la, però hi ha moltes novel·les dins”, ha afirmat Huerta, qui ha anunciat que es troba treballant en la seua pròxima novel·la, que estarà a mig camí “entre La noche soñada i No me dejes“.

Màxim Huerta (Utiel, 1971) és periodista. Després de llicenciar-se en Ciències de la Informació va iniciar la seua trajectòria professional en ràdio i mitjans escrits. El seu salt a la televisió es va produir el 1997 en Canal 9. Va començar a treballar en Telecinco el 1999. De 2005 al 2015 va formar part de l’equip de presentadors del programa d’Ana Rosa. Al juny de 2018 va exercir el càrrec de ministre de Cultura i Esport. Ha publicat les novel·les Que sea la última vez..., El murmullo del caracol de mar, Una tienda en París, La noche soñada (Premi Primavera de Novel·la 2014), No me dejes (Ne em quitte pas), Mi sitio en el mundo eres tú, La parte escondida del iceberg i Firmamento.