La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

La Fira s’omple de famílies en la jornada electoral

28-04-2019

Els Jardins de Vivers de València s’han omplit aquest matí de lectors i lectores amb motiu de la Fira del Llibre. Milers de persones han passat a la Fira el matí de la jornada electoral i han visitat alguna de les 107 casetes que les 66 llibreries, editorials i entitats participants han disposat en el passeig Antonio Machado, l’esplanada central dels jardins i enfront del Museu de Ciències Naturals. A més, centenars de famílies han participat en les nombroses activitats infantils programades.

Nombrosos xiquets i xiquetes han participat ja des de les 11.00 hores en el taller infantil a càrrec de Rebombori Cultural organitzat en la biblioteca de la Fira pel Servei d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València. Una hora més tard, la carpa de l’Espai Obert 2 s’ha omplit de famílies durant el concert “Caputxeta Roja, el musical”, organitzat pel Palau de la Música. L’obra, a càrrec d’Off Produccions i escrita i dirigida per Kike Llorca amb música de David Barberá, suposa una actualització del conte original. A la mateixa hora, l’Espai Obert 1 ha acollit una adaptació a contacontes de La història interminable en la què els participants han ajudat Atreyu i Bastian a salvar Fantasia a través de la música i de la narració oral. També a les 12.00 hores, l’Espai Autors 2 ha albergat un contacontes relacionat amb els llibres Superxiquets, Què en contes, Caputxeta? i T’avorreixes, Minimoni?. A la vesprada, els més xicotets aprendran a fer el seu propi exlibris, a les 18.00 h, en l’Espai Obert 1, i podran participar a la mateixa hora en l’activitat El xicotet príncep, a càrrec de Laia Serna i organitzat pel Servei d’Acció Cultural.

El programa de la Fira aquest matí també ha inclòs el Mercat d’Autoedició Il·lustrada, organitzat per l’Associació de Professionals de la Il·lustració Valenciana (APIV) i en el qual els mateixos autors i autores han posat a la vendes les seues obres i conversat sobre elles amb els assistents. L’esdeveniment també ha acollit, entre altres, les presentacions d’Insurrectes de res, de Joanjo Garcia; Mare, d’Ada Castells; La mejor madre del mundo, de Núria Labari; y La importancia del quince de febrero, de Sofia Rhei. A la vesprada, Ayanta Barilli presentarà Un mar violeta oscuro, finalista del Premi Planeta, i Carlos Matera, La pesadilla automática.

 

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.