La Fira convida a quasi 70 autors en castellà i valencià a signar o presentar les seues obres

17-04-2019

La 54 Fira del Llibre de València se celebrarà del 25 d’abril al 5 de maig de 2019 als Jardins de Vivers de València. El Gremi de Llibrers i la Fundació Fira del Llibre, organitzadors de l’esdeveniment, han convidat nombrosos autors i autores a presentar o signar les seues últimes obres.

En aquesta edició, lectors i lectores seran l’eix de la programació. El llibre no és un instrument aïllat i unidireccional, no genera una transmissió inequívoca de sentit, sinó que admet múltiples interpretacions, tantes com lectors i lectores tinga el seu text. Per això, autors i autores no es limitaran a signar les seues obres, sinó que intervindran en presentacions, taules redones, debats, trobades i clubs de lectura; participaran, en definitiva, en nombrosos intercanvis amb lectors i lectores, autèntics generadors del significat final de la literatura.

Per dies, els següents autors i autores presentaran o signaran les seues obres, convidats per l’organització:

 • El 25 d’abril, Manuel Vilas signarà el seu últim llibre Ordesa i participarà en una trobada amb clubs de lectura.
 • El 26 d’abril, Elisabeth Benavent signarà Toda la verdad de mis mentiras, i Marta Orriols signarà Aprendre a parlar amb les plantes (premi Òmnium).
 • El 27 d’abril, Rosa Montero presentarà i signarà Los tiempos del odio; Benjamín Prado presentarà i signarà Los treinta apellidos; Eva Baltasar presentarà i signarà Permagel; Begoña Oro presentarà i signarà Misterios a domicilio: salseo a la carta; Elvira Navarro presentarà i signarà La isla de los conejos; Juan Madrid signarà Adiós princesa/Un beso de amigo, i Jerónimo Tristante signarà Secretos. Tots dos participaran en la taula rodona Llegim novel·la negra, Guillem López signarà Lago negro de tus ojos i participarà en la taula rodona Llegim Ciència Ficció; Juan Ramón Barat presentarà i signarà 1707; Sebastià Bennasar presentarà i signarà L’any que vaig assassinar Rita Barberà; la youtuber Silvia Santiváñez presentarà i signarà Costura creativa; Blue Jeans signarà El puzzle de cristal; Karmele Marchante signarà i presentarà Puta no se nace, i Víctor Amela signarà i presentarà Yo pude salvar a Lorca. A més, s’entregaran els premis Los libreros recomiendan, atorgats per CEGAL, a Santiago Lorenzo (Los asquerosos), Marta Sanz (Monstruas y centauras. Nuevos lenguajes del feminismo) i María Martínez Bautista (Galgos), els tres signaran també les seues obres.
 • El 28 d’abril, Ada Castells presentarà i signarà Mare; Aianta Barilli presentarà i signarà Un mar violeta oscuro (finalista del Premio Planeta 2018); Adriana Roio presentarà i signarà Falos i falacias; Alice Kellen presentarà i signarà Todo lo que nunca fuimos; Nuria Labari presentarà i signarà La mejor madre del mundo; Sofia Rhei presentarà i signarà La Importancia del quince de febrero, i Carlos Matera presentarà i signarà La pesadilla automática.
 • El 29 d’abril, Albert Espinosa signarà Lo mejor de ir es volver; Desirée Vila Bargiela presentarà i signarà Lo único incurable son las ganas de vivir; Cristina Campos presentarà i signarà El pan de limón con semillas de amapola, i Nerea Pérez de las Heras presentarà i signarà Feminismo para torpes.
 • El 30 d’abril, Martí Domínguez signarà La sega i participarà en una trobada amb clubs de lectura, i Miriam Fernández presentarà i signarà Los cometas de Miriam.
 • L’1 de maig, Sergio Villanueva presentarà i signarà El secreto de los nocturnos; Máximo Huerta presentarà i signarà Intimidad improvisada; Elia Barceló presentarà i signarà El eco de la piel; Joan Benesiu presentarà i signarà Serem Atlàntida; Jordi Cabré presentarà i signarà Digues un desig; Joaquin Camps presentarà i signarà La silueta del olvido; Rosario Raro presentarà i signarà Desaparecida en Siboney; Jose Luis Ferris presentarà i signarà Poemas para leer a troche y moche; María Reig presentarà i signarà Papel y tinta, i els youtubers Pascu & Rodri presentaran i signaran Las auténticas princesas. Destripando la historia.
 • El 2 de maig, Gerard Quintana presentarà i signarà Entre el cel i la terra; Roi Galán presentarà i signarà Nadie dentro de ti; Mohamad Bitari presentarà i signarà Jo sóc vosaltres, i Magis Iglesias presentarà i signarà Fuimos nosotras.
 • El 3 de maig, Laura Huerga estarà present en la Fira amb ¡Tú, calla!; Fernando Rueda presentarà i signarà Yo confieso. 45 años de espía; Ana del Paso presentarà i signarà Reporteras Españolas, testigos de guerra.
 • El 4 de maig, la Fira comptarà amb la presència dels guardonats Luis Landero i Marta Pessarrodona. A més, Sonsoles Ónega presentarà i signarà Después del amor; Jorge Molist presentarà i signarà Canción de sangre y oro (premi Fernando Lara); Miquel Missé presentarà i signarà A la conquista del cuerpo equivocado; Valeria Vegas presentarà i signarà Vestidas de azul; Mila Martínez presentarà i signarà Regreso a Eterna; Luis Canut presentarà i signarà El hombre valenciano que quiso ser fallera; Clara Sánchez presentarà i signarà El amante silencioso, i Paloma Sánchez presentarà i signarà La sospecha de Sofía.
 • El 5 de maig, Susana Fuster presentarà i signarà Hijos que callan gestos que hablan; Raquel Díez presentarà i signarà El piojo saltarín en la biblioteca; Raquel Marín presentarà i signarà Dale vida a tu cerebro; el youtuber Iván Vázquez presentarà i signarà Huerto urbano para todos; la instagramera i tiktoker Laura Mullor presentarà i signarà Lo mejor de la vida es ser tú mismo, i Marta Carnicero presentarà i signarà El cielo según Google.