La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

Una Fira per a gaudir en família

16-04-2019

La 54 Fira del Llibre de València, que se celebrarà del 25 d’abril al 5 de maig, ha programat diverses activitats per a gaudir en família, que es concentren principalment en els dos caps de setmana i dos dies festius en què se celebra. A través de diferents formats com contacontes, concerts, espectacles escènics, tallers i fins i tot una escape room, els xicotets lectors i lectores poden acostar-se als llibres, la lectura i altres manifestacions culturals. A més, en la Biblioteca Infantil de la Fira, tant els dies laborables com els caps de setmana i festius, tindran lloc activitats d’animació infantil com ara manualitats de StarWars, Harry Potter i Vengadores; tallers de marionetes de dit, de xapes personalitzades, per a construir un Paper Toy o sobre “La mansió dels monstres”.

El primer cap de setmana de Fira es presenta replet de propostes captivadores per a xiquets i xiquetes de totes les edats. L’agenda arranca a les 11.00 h del dissabte 27 d’abril amb el taller “Mar sin plásticos”, organitzat per Fundació Oceanogràfic. La programació s’anima a partir de les 12.00 h amb una adaptació de l’Odissea, a l’Espai Obert I. A la mateixa hora, a la Sala Museu III, Rebombori Cultural proposa per als grups entre 8-12 anys l’escape room de dones escriptores “Atrapades en els lletres”.  Ja de vesprada, a les 18.00 h, tindrà lloc el contacontes teatralitzat “Històries prehistòriques”, a l’Espai Obert II. La Biblioteca de la Fira s’animarà a les 18 hores amb “Contes secrets i altres invents”.

El diumenge, 28 d’abril, comença el matí, a les 12.00 h, amb l’adaptació a contacontes de l’Història interminable, a l’Espai Obert I. Simultàniament, a l’Espai Obert II, podrà veure’s “Caperucita Roja, el musical”. Quant als tallers, els més xicotets aprendran a fer el seu propi ex-libris, a les 18.00 h a l’Espai Obert I. A aquesta mateixa hora, la Biblioteca de la Fira durà a terme l’activitat “El xicotet príncep. Xiquetes i xiquets del món”. D’altra banda, l’Institut Valencià de Cultura organitzarà les vesprades del 27 i 29 d’abril l’animació “Acosta’t a la música”, en la plaça confrontant amb la Carpa d’Editorials Valencianes.

El dimarts 30, Dani Miquel i els Ma.me.mi.mo.músics oferiran un concert a les 18.00 h a l’Espai Obert II. L’1 de maig la programació infantil es reactiva. Comença amb una nova sessió d’Una Odissea en la Fira. L’Espai Autors II acollirà a les 13.00h el conte musical “Flors i estreles”, i a les 18.00 h, “La revolució del animals lletjos”. El dia també comptarà amb animació musical a càrrec de l’Orfeó Valencià Infantil, que posarà música i veu a textos i poemes que parlen del valor de la lectura, a les 12.00 h a l’Espai Obert II.

Per a fer boca abans del cap de setmana, el Centre d’Educació Especial Torre-Pinos de Torrent realitzarà el contacontes taller a partir del projecte d’inclusió Otxami, el raboset babau.

L’últim cap de setmana concentra un gran nombre de les activitats infantils per a acomiadar la gran festa del llibre i la lectura de València que és la Fira. La vesprada del dissabte 4 de maig comença amb el contacontes “Cuentos ecológicos”, a les 17.00 h en l’Espai Obert I, per a seguir amb amb l’activitat “Superherois darrere de la màscara” a la Biblioteca de la Fira, a les 18 hores. Per a acabar la jornada, els menors a partir de quart de primària i primer d’ESO podran passar una nit en el Museu de  Ciències  Naturals per a conéixer els animals del passat que l’habiten.

La Fira sonarà ben forta en el seu última dia, el 5 de maig, amb la batucada Xekepúm de l’IES Lluís Vives de València a l’Espai Obert I, per a donar pas al concert de la Banda Municipal de València a l’Espai Obert II. Qui preferisca els contacontes podrà triar la Biblioteca de la Fira per a assistir, a les 18 hores, a “El xicotet príncep. Xiquetes i xiqeuts del món”.

Altres activitats infantils

A més, editorials, llibreries i altres entitats d’animació cultural han programat al llarg dels 10 dies de duració de la Fira moltes altres activitats dirigides al públic infantil, com a presentació i contacontes de títols de narrativa infantil i juvenil, tallers de poesia com el de “Cocolagartortugo”, signatures com la del famós ratolí Gerónimo Stilton, espectacles musicals com “Sensacionari” o “El arbolito que quería crecer”, i fins i tot una festa homenatge a la Rateta Marieta, que celebra la majoria d’edat.

Activitats per a escolars

La Fira també obri la seua programació als centres educatius. Durant els tres dies lectius del calendari escolar en què se celebra la Fira, tindran lloc 40 activitats per a alumnes d’infantil, primària, ESO i batxillerat, distribuïdes en 72 sessions, i en les quals participaran 4.300 escolars.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.