Els clubs de lectura amb autors s’afermen en la Fira

28-02-2019

La 54 Fira del Llibre de València acollirà dos clubs de lectura a partir de les obres Ordesa (Alfaguara), de Manuel Vilas, i La sega (Proa), de Martí Domínguez.  L’atractiu del format, que es va posar a la pràctica per primera vegada durant la darrera edició de la Fira amb Almudena Grandes, permet comentar el llibre elegit no solament entre persones lectores, sinó també amb el mateix autor. S’obri d’aquesta manera un ventall d’interpretacions, fins i tot desconegudes per l’escriptor, que enriqueixen l’obra i la lectura. Per a participar en els clubs de lectura cal inscriure’s al web firallibre.com.

El primer club de lectura serà el 25 d’abril, a les 19.00 h, amb Manuel Vilas i Ordesa, que, amb més de 100.000 exemplars venuts, es diu que és el millor llibre de 2018. Aquesta novel·la és la història més personal de l’autor aragonés i una crònica íntima de l’Espanya de les últimes dècades. És una carta d’amor als seus pares, com va dir en una entrevista, i un manual de supervivència per a fer front a tot allò que ens fa vulnerables.

Vilas (Barbastro, 1962) és considerat un dels poetes espanyols més destacats de la seua generació. Ha sigut guardonat amb el Premio Generación del 27, per El hundimiento (Visor); amb el Premio Antonio Machado, pel poema “Creo”; el Premio Fray Luis de León, per Calor (Visor), o el Premio Jaime Gil de Biedma de poesia, per Resurrección (Visor). En 2015 també va ser distingit amb el Premio de las Letras Aragonesas. En el camp de la novel·la, ha escrit Lou Reed era español (Malpaso), El luminoso regalo (Alfaguara), Los Inmortales (Alfaguara), Aire Nuestro (Alfaguara) i España (DVD). A més, ha publicat diversos assajos i col·labora en mitjans, com ara El País i Cadena Ser.

Martí Domínguez (Madrid, 1966) protagonitzarà el segon club de lectura al voltant de La sega, el 30 d’abril, a les 19.00 h. La novel·la segueix l’evolució d’una família, dividida i sacsejada per les lluites entre guerrillers i guàrdies, en un poble de masos disseminats, al Maestrat, entre els anys 40 i 50 del segle xx.

Guardonat amb el Premi Nacional de Periodisme per la seua tasca com a director de la revista Mètode, Martí Domínguez és també doctor en Biologia i professor de Periodisme de la Universitat de València. Escriu a diferents mitjans de comunicació, com ara El Temps, La Vanguardia, Ara i El País. Com a escriptor de ficció, ha publicat Les confidències del comte de Buffon (Tres i Quatre), guardonat amb els premis Andròmina de narrativa i Joan Crexells; El secret de Goethe (Edicions 62), El retorn de Voltaire (Destino), distingit amb el Premi Josep Pla; El fracassat (Proa), El somni de Lucreci (Proa), Veus de ciència (Onada), obra guanyadora del II Premi Internacional de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló, i L’Assasí que estimava els llibres (Proa).

Incriure’s en el club de lectura- ORDESA de MANUEL VILAS

Inscriure’s en el club de lectura- LA SEGA  de MARTÍ DOMÍNGUEZ