DEL 25 D’ABRIL AL 5 DE MAIG DE 2019 AL JARDÍ DE VIVERS.
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

Sarah Lark: “La pròxima novel·la està protagonitzada per una esclava del Cid i el seu cavall”

6-05-2018

L’autora alemanya Sarah Lark (pseudònim de Christiane Gohl) ha acudit avui a la 53 Fira del Llibre per a presentar el seu llibre Bajos cielos lejanos (Ediciones B), una novel·la ambientada a Nova Zelanda en la qual els esdeveniments de l’actualitat s’entremesclen amb el passat recent del poble maori.

Durant la seua visita a la Fira de 2017, Lark va anunciar la seua intenció de preparar una novel·la històrica ambientada a València i en la qual el Cid ocuparia un paper rellevant. Segons ha explicat Lark, aquesta obra, que prompte arribarà a les llibreries, està protagonitzada per “una esclava del Cid i el seu cavall” i transcorrerà en diferents ciutats europees, entre elles, la capital del Túria. El llibre encara manca de títol definitiu i serà publicat a Alemanya sota un altre dels pseudònims de Gohl, Ricarda Jordan, mentre que encara no està confirmat amb quin nom signarà l’edició espanyola. Respecte al procés de documentació per a aquesta obra, Lark admet que “ha sigut molt difícil perquè tot el que es coneix sobre el Cid és una mescla de fets històrics reals i llegendes”. “És quasi impossible saber què és veritat i què és llegenda”, apunta l’autora.

En Bajos cielos lejanos, una periodista nascuda a Nova Zelanda que ha perdut qualsevol relació amb el seu passat es veu obligada a tornar al país de la seua infància. Allí descobreix l’antic diari d’una jove maori amb una dramàtica història que exerceix una profunda influència sobre el present. “La filosofia maori defensa que existeix un vincle molt important entre el passat i el futur, per a ells tot està connectat de forma complexa”. L’ambientació a Nova Zelanda és el denominador comú de nombroses obres de Lark. En la seua opinió, la història d’eixa zona d’Oceania és “molt interessant i molt desconeguda, encara que també molt breu, doncs no té més de 200 anys”. “A més, es tracta d’una terra amb una naturalesa fascinant, amb moltes plantes endèmiques. M’agrada escriure sobre altres països, però el públic alemany està enamorat de l’univers neozelandés”, afig.

Abans de convertir-se en novel·lista supervendes, Christiane Gohl ja era una consagrada escriptora de guies de cavalls, temàtica sobre la qual ha publicat nombrosos títols. No és d’estranyar que en gran part dels seus llibres apareguen aquestos animals; com ella mateixa explica, “no he d’investigar sobre ells, ja emmagatzeme tots aqueixos coneixements en el meu cap. Em resulta molt més complicat incloure en les meues trames a personatges que siguen, per exemple, aviadors perquè he d’aprendre sobre el funcionament i característiques dels avions”.