DEL 25 D’ABRIL AL 5 DE MAIG DE 2019 AL JARDÍ DE VIVERS.
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

La Fira acull la presentació de sis llibres sobre la repressió franquista i la lluita antifranquista en la Comunitat Valenciana

5-05-2018

La repressió franquista i la lluita antifranquista a la Comunitat Valenciana han centrat hui tres actes de la 53 Fira del Llibre en els quals s’han presentat un total de sis publicacions. Al matí, s’ha presentat La guerrilla antifranquista en la comarca Requena-Utiel (des dels seus orígens fins a 1947). Crònica rural de la postguerra, editat per la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació que aborda el fenomen històric de la resistència armada a la dictadura en la comarca. Han participat en l’acte l’autor, Teófilo Gallega, així com Alfons Cervera i Manel Pastor.

A la vesprada, la taula redona La repressió franquista al País Valencià ha servit per a la presentació dels llibres Honrarás a tu padre y a tu madre (Anagrama), de Cristina Fallaràs; Mujeres y represión franquista. Una guía para su estudio en Valencia (Universitat de València), de Carlos Forts Muñoz i Vicenta Botxí Martí; Tiempo de sombras. La represión en Alcoi. Desde la Guerra Civil a los años 70 (Ajuntament d’Alcoi), obra conjunta d’Àngel Benito, Francisco Moreno i Josep Lluís Santonja; i Maqui i masovers: entre la resistència, la supervivència i el terror (Onada Edicions), de Raül González Devís.

La jornada ha conclòs amb una altra taula redona que ha servit com a escenari per a la presentació de dos treballs. Un d’ells és el Censo e imágenes de la lucha antifranquista en Levante y Aragón, una recopilació realitzada per l’escriptor especialista en el Maqui, Salvador F. Cava; l’altre porta per títol Testimonio, obra de la represaliada Julia Gómez. L’acte, conduït per Miguel Morata, ha comptat amb la presència de Mónica Oltra, vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives; Vicenta Verdugo, professora i historiadora de la Universitat de València; i els autors de tots dos treballs.