DEL 25 D’ABRIL AL 5 DE MAIG DE 2019 AL JARDÍ DE VIVERS
DEL 25 D'ABRIL
AL 5 DE MAIG DE 2019

La 53 Fira del Llibre acull un centenar de novetats i tres presentacions de la Universitat de València

3-05-2018

La Universitat de València torna a estar present en la Fira de Llibre amb caseta pròpia i amb més de cent novetats editorials. A més, durant tres dies consecutius realitza presentacions d’una selecció destacada del seu catàleg. En concret, aquesta vesprada s’exposen algunes de les publicacions més recents de la pròpia Universitat, mentre que demà es presentaran les del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial. En tots dos actes està prevista la presència de la rectora, Mavi Mestre. Els títols sobre escriptura, gènere i feminisme es van donar a conèixer ahir.

Aquesta vesprada, la Universitat presentarà sis novetats: Fenomenología de la experiencia estética, en la qual Mikel Dufrenne desenvolupa una crítica de l’experiència estètica perfilant la noció d’objecte estètic; La riqueza invisible del cuidado, d’Ángeles Durán, on aborda el treball de la cura des de la visió acadèmica i científica; Iacobi primi instrumenta in archivo sedis Valentinae asservata, un estudi preliminar de Francisco Gimeno sobre els documents originals expedits per la cancelleria de Jaume I que beneficiaven a l’església metropolitana de València; Capbreu de la Confraria d’Òrfenes a Maridar de València (segles XIV-XVII), on Mª Adela García-Menacho Osset y Mª Milagros Cárcel Ortí fan un recorregut per aquesta organització; i Els llibres de Consells de la vila de Castelló I (1374-1383), primer volum de la sèrie que arreplega els llibres d’aquesta institució durant 1374-1375, 1378-1379, 1380-1381 i 1382-1383.

Per la seua banda, el Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial presentarà a les 19:30 de demà divendres, amb la participació del seu vicerector, Jorge Hermosilla, els títols Músicas populares, sociedad y territorio. Sinergias entre investigación y docencia, d’Ana M. Botella i Rosa Isusi-Fagoaga com a coordinadors; Territori valencià, territori runner, una radiografia científica de la situació actual del running coordinada per Víctor Agulló; Cambio laboral y políticas inclusivas, dirigit per Belén Cardona, i on s’arrepleguen les reflexions sorgides en la Trobada Internacional Canvi Laboral i Polítiques Inclusives; i Valencia y su economía: un modelo sostenible es posible, coordinat per Amparo Cervera, en el qual s’exposen els principis bàsics del desenvolupament de la ciutat per mitjà dels processos d’innovació, les xarxes i els recursos territorials.

D’altra banda, ahir van tindre lloc les presentacions de diverses obres relacionades amb escriptura, gènere i feminisme: Medio ambiente y salud. Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos, de Carme Valls-Llobet; Género, desde una perspectiva global, de Raewyn Connell i Rebeca Pearse; i Sacred Femininity and the Politics of Affect in African American Women’s Fiction, de Vicent Cucarella Ramón.