La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

Pilar Urbano: ” Els rapers, entre insults, estan dient veritats com a punys”

28-04-2018

“Els rapers, entre insults, estan dient veritats com a punys”, ha afirmat aquest matí l’escriptora i periodista d’investigació, Pilar Urbano, amb motiu de la seua presència en la 53 Fira del Llibre de València, a la qual ha acudit per a signar exemplars del seu últim llibre La pieza 25, sobre el cas Noos. “El rap ha sigut considerat un gènere menor, semblava una malifeta d’adolescents, però està dient veritats, per açò està havent-hi càstigs”, ha considerat Urbano, per a qui, en qualsevol cas, “l’insult és l’argument de qui no té arguments”.

“La llibertat d’expressió no està protegida a Espanya, està emmordassada”, ha afirmat l’escriptora, qui també ha lamentat que “se’ls ha posat un cadenat als periodistes”. “Hi ha autocensura per a conservar el lloc de treball, però també hi ha unes directrius; els mitjans estan empresarialment polititzats”, ha assegurat. De fet, la periodista creu que “la dependència dels mitjans de comunicació respecte a empreses i bancs crea un autèntic nazisme informatiu” que “afecta a la llibertat d’informació; és la major tirania”.

Urbano creu que encara existeixen “forats negres” en la democràcia espanyola, entre ells: el terrorisme del GAL i d’ETA, “la corrupció política en connivència amb la financera i empresarial”, “la corrupció judicial” i “el colp de govern del 23F”. “Però els forats negres són negres; hi ha molts altres que no coneixem”, ha afirmat.

El cas Noos

Respecte al cas Noos, objecte del seu últim treball, l’autora ha considerat que constitueix “el bassal últim que provoca l’abdicació del rei”. “Com a ciutadana, em va semblar una reacció saludable, no de ràbia, no de venjança, sinó d’exigir-li a una institució com la Corona, que no es tria sinó que ve donada, exemplaritat”, ha afirmat. “La justícia és igual per a tots els iguals, però no tots som iguals”, ha lamentat Urbano.