La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

La Fira del Llibre rebutja la sentència del cas de la Manada

27-04-2018

Les llibreteres i els llibreters participants en la 53 Fira del Llibre de València han mostrat aquesta vesprada el seu rebuig a la sentència del cas de la Manada, en la qual l’Audiència Provincial de Navarra ha condemnat als cinc acusats a nou anys de presó per abús sexual continuat, però els ha lliurat de la condemna per violació. Un centenar de llibreters i llibreteres s’ha concentrat a les 14h en les escales d’accés al Museu de Ciències Naturals, on la secretària tècnica del Gremi de Llibrers, Lola Carrasco, ha llegit un manifest de condemna.

“Les dones no som objectes de ningú. No som les fantasies sexuals de ningú. Som persones. No podem créixer com a societat, ni com a persones lliures i compromeses, si no lluitem i fem front a aquestes injustícies. Absoldre un delicte de violació és complicitat, és agredir doblement a la víctima. És agredir-nos a totes”, s’assegura en el manifest, promogut pel Gremi de Llibrers, entitat organitzada de la Fira.

“Des del món del llibre reivindiquem la lectura com a instrument de llibertat, d’esperit crític. Llegir ens fa iguals, lliures”, conclou el text.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.