Signatures, presentacions i encontres: la Fira del Llibre acosta a escriptors i lectors

25-04-2018

Entre els molts poders que té la literatura, un dels més rellevants resideix en la seua capacitat per a teixir vincles invisibles entre els autors dels llibres i els lectors que finalment gaudeixen de les seues pàgines. Potser per això, pocs aficionats a la lectura poden resistir-se a la possibilitat de conèixer en persona els seus escriptors favorits. Tant és així, que des de l’organització de la 53 Fira del llibre s’han organitzat multitud de presentacions, signatures d’exemplars i encontres en els quals els creadors podran conversar i compartir experiències amb el seus seguidors. Aquestes iniciatives es sumen a les organitzades pels diferents expositors i editorials que participen en aquest gran esdeveniment literari.

Durant la seua jornada inicial, la Fira acollirà un encontre amb David Trueba en el qual l’escriptor signarà exemplars de la seua última novel·la, Tierra de Campos. L’acte estarà presentat per l’actor, director i escriptor Sergio Villanueva. També en aquest dia d’estrena es produirà la trobada de clubs de lectura amb l’escriptora Almudena Grandes. En aquest acte, que requereix d’inscripció prèvia, s’abordarà Los pacientes del doctor García, la seua obra més recent. El 27 d’abril, Fernando Delgado signarà el seu llibre Mirador de Velintonia i participarà en un encontre junt a Juan Éslava Galán, qui també signarà exemplars de l’Enciclopedia Eslava. En aquesta mateixa data, els seguidors de Manuel Rivas podran reunir-se amb ell i portar-se a casa un exemplar dedicat de Contra todo esto, la seua última publicació. A més, durant el dia 27, el fenomen de masses Blue Jeans (pseudònim de Francisco de Paula Fernández) signarà la seua última novel·la, La noia invisible.

La pieza 25 i El dia 3

Un dia després, el 28, Vicente Molina i Guillermo Carnero participaran en un encontre conjunt. A més, Molina signarà exemplars de El joven sin alma. També en aquesta jornada es realitzarà una entrevista en públic a Pilar Urbano a propòsit de La pieza 25, la seua obra més recent. A més, Cristina Durán, Laura Ballester i Miguel Ángel Giner presentaran i signaran el còmic El dia 3, basat en l’accident de metro de València. En aquesta mateixa jornada, la instagrammer i youtuber Dulcinea (Paola Calasanz), farà el mateix amb el seu nou llibre El dia que sientas el latir de las estrellas. Per la seua banda, Moruena Estríngana participarà en una entrevista oberta al públic.

El dia 30, l’autora Mar Bravo presentarà el seu llibre Memorias de la niña audaz en un acte conduït per Emili Piera. El 2 de maig és el dia triat per a la presentació i signatura de Todos llevan máscara, la última novel·la de Laura Freixas. També és la data en la qual Xavier Serra, Vicent Flor i Rubén Luzón presentaran la col·lecció Moment Memorialística.  D’altra banda, en aquest segon dia del mes de maig tindrà lloc l’acte Escriptura, génere i fenimisme durant el qual es realitzarà la presentació dels llibres Medio ambiente y salud. Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos, de Carme Valls-Llobet; Género desde una perspectiva global, de Raewin Connell i Rebecca Pearse; i Sacred Femininiti and the politics of affect in African American women’s fiction, de Vicent Cucarella Ramón.

Així mateix, el 3 de maig es presentaran els llibres La Via Augusta pel País Valencià, de Ferran Arasa i Gil, i Jesuïtes valencians. De l’esplendor Borja al ocàs Borbó, de Francesc-Joan Monjo i Dalmau.  També en aquesta data es celebrarà  una trobada de clubs de lectura amb l’escriptor Vicent Usó i és a més la jornada triada per la Universitat de València per a donar a conèixer les seues novetats editorials.

De Beta Coqueta a Alejandro Palomas

Els fans d’Elísabet Benavent, més coneguda en xarxes socials com Beta Coqueta, hauran d’esperar fins el 4 de maig per a aconseguir un exemplar signat de la bilogia Fuimos canciones i Seremos recuerdos. Al dia següent, les periodistes i escriptores Nieves Herrero i Reyes Monforte seran entrevistades en públic i signaran Carmen i La memoria de la lavanda, respectivament. Rush Smith, per la seua banda, dedicarà als seus lectors els exemplars de El pueblo más tranquilo del mundo.

Els escriptors Juan José Millás i Alejandro Palomas presentaran i signaran el dia 5 els llibres Que nadie duerma i Un amor (premi Nadal 2018), respectivament. També en aquesta jornada es produirà la presentació de La guerrilla antifranquista en la comarca Requena-Utiel (desde sus orígenes hasta 1947). Crónica rural de la posguerra, de Teófilo Gallega.

Quant a Paco Lobatón, signarà la seua publicació més recent, Te buscaré mientras viva, tant el 5 com el 6 de maig. A més, durant l’última jornada de la Fira, l’escriptora i criadora de cavalls, Sarah Lark, participarà en una entrevista oberta i signarà volums de Bajo cielos lejanos. Será també el torn de Javier Arias Artacho i Juan Francisco Ferrándiz, amb  La tierra del viento i La tierra maldita, respectivament.