La Fira s’obri a la ciutat

18-04-2018

La 53 Fira del Llibre ha emprès un camí de col·laboració amb diverses entitats i institucions culturals amb l’objectiu d’estendre les seues activitats a la resta de la ciutat. Dirigides tant a públic general com a infantil cerquen, d’altra banda, acostar el món del llibre, fomentar l’hàbit lector i promoure el consum cultural.

Amb motiu de la gran cita valenciana del llibre i la lectura, L’Ocenogràfic albergarà el 19 d’abril un contacontes a partir del còmic Meduses!; i el dissabte de la setmana següent organitzarà un taller de reciclatge per a conscienciar sobre la contaminació del mar per l’ús de plàstics. Per la seua banda, la Filmoteca Valenciana, de l’Institut Valencià de Cultura, projectarà el 21 d’abril la pel·lícula La Librería, d’Isabel Coixet, basada en la novel·la homònima de Penelope Fitzgerald. El 28 d’abril, la Fira es traslladarà al Mercat Central amb un espai informatiu i les activitats Bibliomercat i “A cau d’orella” amb les quals no solament pretén visibilizar el llibre i la lectura, sinó també associar consum a consum cultural. L’endemà serà el Mercat Central qui estiga present en la pròpia Fira amb un lloc d’informació. L’última activitat programada fora dels Jardins de Vivers serà el tres de maig en Espai Rambleta, que dedicarà la projecció del cicle de cinema “Sesión de incógnito” a la Fira.

La Fira, espai de trobada per al foment lector

La Fira serà al mateix temps un espai de trobada per a diversos actors i organitzacions que també tenen com a objectiu el foment lector. Així, el dos de maig, tindrà lloc la I Trobada de Bibliotecaris i Llibreters per a explorar línies de treball conjunt i sinergies. A més, el bibliobús del Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana visitarà la Fira. El mateix dia començaran les I Jornades CEFIRA del Llibre en la biblioteca del Museu de Ciències Naturals. Fins al quatre de maig reuniran a mestres per a intercanviar recursos i experiències d’èxit en el foment lector.