La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

Jornada d’adaptació d’obres literàries a la pantalla a la Fira del Llibre

12-03-2018

La jornada #ADAPTA serà un encontre entre productors, guionistes i autors que se celebrarà el dijous 26 d’abril a la 53 Fira del Llibre de València

Els Productors Audiovisuals Valencians (PAV) i els Escriptors de l’Audiovisual Valencià (EDAV) organitzen, amb la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport, la I Jornada d’Adaptació d’obres literàries #ADAPTA. La jornada tindrà lloc el proper 26 d’abril en el marc de la Fira del Llibre als Jardins de Vivers de València per a posar en contacte els autors valencians amb els productors i guionistes encarregats de portar les obres literàries a la pantalla.

La jornada compta també amb la col·laboració del Gremi de Llibrers de València, l’Institut Valencià de Cultura i la Fundació SGAE. Es tracta d’una convocatòria amb caràcter anual que ha estat organitzada per els coordinadors Luis Gosalbez (PAV) i Teresa Cebrián (EDAV) amb la finalitat de donar a conéixer les obres dels autors valencians als guionistes i productors.

La jornada començarà a les 11.00h i els autors tindran deu minuts cadascun per a exposar les seues obres als productors i guionistes. A més, també tindrà lloc la conferència, a càrrec de Gonzalo Ezponadaburu, responsable de l’Àrea Audiovisual en els Serveis Jurídics de la SGAE, on s’abordaran els aspectes legals de les adaptacions.

Podran participar en la jornada, amb inscripció prèvia, tots aquells autors de novel·la —també novel·la gràfica— i textos teatrals escrits en valencià o castellà. Els participants han de ser majors d’edat, nascuts a la Comunitat Valenciana o residents en la Comunitat Valenciana amb una antiguitat mínima d’un any. Les inscripcions es podran realitzar fins el divendres 6 d’abril de 2018 al correu electrònic jornadesadapta@gmail.com. S’ha d’adjuntar la fitxa d’inscripció (disponible en: http://www.edav.es/pav-i-edav-convoquen-una-jornada-dadaptacio-dobres-literaries/) i una prova d’autoria de l’obra (registre de propietat intel·lectual, ISBN, etc.).

Els productors i guionistes interessats en participar en la jornada també s’hauran d’inscriure, mitjançant el formulari: https://goo.gl/forms/CQWG2xQFbtjbeNgE3.