La 57 Fira del llibre se celebrarà del 28 d'abril al 8 de maig de 2022

La 52 Fira del Llibre supera les seues previsions de vendes i activitats

1-05-2017

La 52 Fira del Llibre de València tanca hui les seues portes havent superat la seua previsions de facturació i d’organització d’activitats. El certamen, organitzat pel Gremi de Llibrers de València amb la col·laboració de FULL-Fundació pel Llibre i la Lectura en els Jardins de Vivers, ha registrat unes vendes estimades de quasi un milió d’euros, un increment del 15% respecte als 850.000 euros facturats en la seua edició de l’any passat.

El volum de facturació consolida l’esdeveniment cultural valencià com la segona fira literària de diversos dies de durada més rellevant de l’estat, i la primera en facturació per expositor i dia. Així mateix, la Fira ha superat les previsions d’organització d’activitats, que al seu torn ja havien crescut en comparació de l’any anterior. El certamen ha acollit més de 750 sessions de signatures d’autors i cinc-centes activitats obertes al públic: 150 presentacions, 135 entrevistes en el plató de televisió, 129 tallers, 33 espectacles teatrals i musicals, 23 taules redones, 16 activitats d’animació lectora i 13 recitals.

Els autors i autores directament convidats per l’organització per a signar exemplars, presentar les seues novetats o participar en taules redones han sigut, entre altres: Fernando Delgado (El huido que leyó su esquela) i Manuel Vicent (La regata), que han realitzat en la Fira la primera presentació dels seus llibres, recentment editats, Luis Goytisolo (Coincidencias), Fernando Aramburu (Patria), Kirmen Uribe (La hora de despertarnos juntos), Xavier Bosch (Nosaltres Dos), Jenn Díaz (Vida Familiar), Luz Gabás (Como fuego en el hielo), Blue Jeans (Algo tan sencillo como estar contigo), Albert Espinosa (El que et diré quan et torne a veure), Christian Gálvez (Leonardo da Vinci. Cara a cara), Mónica Carrillo (El tiempo. Todo. Locura), Elísabet Benavent i Sarah Lark. L’organització estima que més de mig milió de persones han visitat el recinte durant els dotze dies de durada del certamen. Així mateix, 4.600 alumnes procedents de 60 centres educatius de tota la província han participat en alguna de les 76 sessions d’activitats per a escolars, entre contacontes, trobades amb autors, tallers i espectacles.

El cost global de la Fira ha ascendit a 350.000 euros, un 16,6 % més que en 2016 (300.000 €), aportats directament pel Gremi de Llibrers de València (220.000 €), FULL (60.000 €), la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana (32.000 €) i les llibreries, editorials i entitats organitzadores d’activitats (38.000 €, aproximadament). Els organitzadors de la Fira -el Gremi amb la col·laboració de FULL- financen les seues aportacions mitjançant fons propis, subvencions institucionals (de la Generalitat Valenciana, la Diputació de València i l’Ajuntament de València) i aportacions de patrocinadors i col·laboradors privats. A més, el certamen ha comptat amb la col·laboració del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2015-2020, Caixa Popular, Obra Social “La Caixa”, l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV) i l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV).

La Diputació de València ha atorgat una ajuda de 10.000 euros per a la realització de la 57 Fira del Llibre de València.