La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

Elisabet Benavent, Christian Gálvez, Gabi Martínez i Antonio Iturbe signen exemplars en la Fira

28-04-2017

A més de les presentacions dels últims llibres de Fernando Delgado i Care Santos, la Fira del Llibre de València acull aquesta vesprada la visita de Elisabet Benavent, amb la seua novel·la La magia de ser nosotros; Christian Gálvez, amb Leonardo da Vinci, cara a cara; Gabi Martínez, amb Las defensas; i Antonio Iturbe, amb A cielo abierto. Els quatre signen exemplars dels seus últims llibres en la caseta d’organització.

La valenciana Elisabet Benavent (Gandia, 1984) signa en la Fira el seu últim llibre La magia de ser nosotros (Suma), amb la qual tanca la bilogia “Sofía” que va començar amb La magia de ser Sofía. Aquesta segona part reprèn amb humor la història d’amor entre els protagonistes, Sofía i Héctor, en el punt en què han d’acceptar els errors, assumir les conseqüències i tornar a trobar la màgia de la seua relació. Benavent, també coneguda com @BetaCoqueta, va tenir la seua primera trobada amb el públic en Internet en publicar la seua primera novel·la Valeria en el espejo en format digital. Després d’ella van venir altres sèries protagonitzades per les dones Silvia, Martina i Valeria, a més de La isla.

Leonardo da Vinci, cara a cara (Aguilar) és l’última obra de l’escriptor i presentador de televisió Christian Gálvez (Móstoles, 1980). Les seues experiències com a reporter constitueixen la base del seu primer llibre Sin-vergüenzas por el mundo. Des de llavors, el seu ha especialitzat en la recerca històrica sobre el Renaixement italià, àmbit en el qual circumscriu la novel·la que signa en la Fira. A partir de les declaracions de l’historiador d’art Giorgio Vasari, qui assegura que existeix un retrat de Leonardo da Vinci que va guardar Francesco Melzi, alumne, secretari i marmessor de l’artista de Florencia, el llibre analitza totes les teories que erudits, historiadors i experts en art han elaborat entorn de la imatge del mestre.

Els lectors i lectores de Gabi Martínez (Barcelona, 1971) també podran portar-se signats aquesta vesprada els exemplars de la seua novel·la Las defensas (Seix Barral), on fa un retrat social des de la Transició i també, del sistema sanitari espanyol. La història, inspirada en un cas real, part de l’atac de bogeria que pateix un neuròleg, el seu tancament en un psiquiàtric i la seua lluita per demostrar que el seu diagnòstic és erroni. Martínez, qui també és guionista i periodista, va ser seleccionat per l’editorial Palgrave/MacMillan com un dels cinc autors més representatius de l’avantguarda espanyola dels últims vint anys per la seua obra Ático. També ha publicat Sudd, que va ser adaptat al còmic; Los mares de Wang, Millor Llibre de No Ficció de l’any segons Condé Nast Traveller, i Solo para gigantes, guardonat amb el Premi Continuará de TVE i seleccionat com a Millor Llibre de No Ficció per Qué Leer.

Finalment, Antonio Iturbe (Saragossa, 1967) és el quart autor que signa aquesta vesprada en la caseta d’organització de la Fira del Llibre. Ho farà amb A cielo abierto (Seix Barral), Premi Biblioteca Breve; una història ambientada en els anys 20 a França i que té com a protagonistes als tres amics pilots Jean Mermoz, Henri Guillaumet i Antoine de Saint-Exupéry. Ells obrin les primeres línies de repartiment de correu en rutes inexploradas però, en aterrar, han d’afrontar les turbulències de la vida en terra en un segle partit per les guerres. Periodista, escriptor, professor i actual director de la revista cultural Librújula, Iturbe ha publicat les novel·les Rectos torcidos, Días de sal, La bibliotecaria de Auschwitz, i les sèries de llibres infantils Los casos del Inspector Cito i La Isla de Susú.

Activitats vespertines

Des del Sud fins al Nord, una llàgrima parla, de Josepa Montagut i Mariner; Brecha salarial y brecha de cuidado, de Carles X. Simó-Noguera i Capitolina Díaz Martínez; La llum de les estrelles mortes, de Josep Manel Vidal; Levante UD. Una SAD responsable y competitiva, de Borja Ruiz i Francisco Puig; Kalion. El código púrpura, de Miguel Piá Ranz; Didáctica de la formación en animación juvenil, de Ximo Valero; i Ondas gravitacionales de Sergio Villanueva, han sigut les presentacions de llibres de la vesprada. La taula redona ha abordat el tema de Els maquis al País Valencià, amb Martí Domínguez, Raül González Devís i Paco Collado. Argonautes ha protagonitzat l’espectacle “Abraparaula” per a finalitzar la jornada.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.