Centenars d’alumnes omplen els jardins de Vivers per a participar en les activitats escolars de la Fira

25-04-2017

Els jardins de Vivers s’han omplit aquest matí d’alumnes de tota la província de València amb motiu de les nombroses activitats per a escolars programades per la Fira del Llibre. Estudiants d’Infantil, Primària, Secundària i Batxillerat han participat en els contacontes, trobades amb autors, tallers i espectacles organitzats per diversos agents culturals, a més dels tallers que tots els matins organitza el Servici d’Acció Cultural de l’Ajuntament de València en la biblioteca de la Fira. En total, l’organització ha programat 76 sessions d’activitats per a escolars entre hui i divendres, en les quals s’han inscrit 60 centres educatius que portaran al voltant de 4.600 estudiants al recinte de la Fira.

Els alumnes d’Infantil i Primària han pogut gaudir aquest matí del contacontes d’Almudena Francés, del taller d’animació lectora Contes de contar i descomptar (de Sénia Projectes Educatius), i del taller amb música folk Ben ballat, a partir del llibre de Francesc Sanchis (Edicions 96). Els de segon i tercer cicle de Primària, d’un taller de matemàtiques a partir del llibre La teua àvia és una crack de les mates, de Joan Olivares (Bromera). Els del tercer cicle de Primària, de l’animació a partir del llibre Ximo Potter i el col·leccionista de mòbils, de Vicent Sanhermerlando, il·lustrat per Núria Feijoó (Edicions del Bullent), i de la trobada amb Fani Grande, autora d’Empar, fallera major infantil, il·lustrat per Ramon Pla (Bromera). Els del primer cicle de Secundària, de diversos jocs relacionats amb el lèxic i l’ús del diccionari a partir del llibre El cas de les paraules inaudites, de Vicent Palatsí (Onada Edicions). I els de Secundària i Batxillerat, de l’espectacle Miguel Hernández, después del odio, a càrrec de la companyia de teatre CRIT.