Christiane Gohl (Sarah Lark): “La meua pròxima novel·la històrica s’ambienta en València”

24-04-2017

L’exitosa escriptora alemanya Christiane Gohl (Bochum, 1958), més coneguda pel pseudònim amb què signa les seues sagues familiars, Sarah Lark, signarà aquesta vesprada exemplars de la seua obra per primera vegada a València. Entre ells, els de la seua última novel·la, Una promesa en la fi del món. Aprofitarà la seua visita per a documentar-se sobre la ciutat, doncs ha avançat que el seua pròxim títol històric “s’ambienta a València”, on El Cid viurà una aventura amorosa.

Preguntada per les seues nombroses vendes, especialment a Alemanya, Espanya i Estats Units, Christiane Gohl considera que les seues novel·les són “bones històries, molt autèntiques, reals i ben escrites, amb amor i lluites”. “A quasi totes les dones els agraden les històries familiars. Sempre hi ha mercat”, ha destacat. Per a preparar els seus treballs es documenta llarg temps “amb un ordinador especial”, motiu pel qual “tenen un context molt real”.

Gràcies al seu treball com a guia turística, va descobrir prompte la seua fascinació per Nova Zelanda, on situa les tres trilogies (Trilogia de los maoris I, Trilogia Kauri i la Trilogia del foc) que li reporten anualment milions de lectors. “Sempre he volgut escriure novel·les grans, llargues, llibres grossos”, ha assegurat Gohl.

El seu últim títol, Una promesa en la fi del món, transcorre durant la Segona Guerra Mundial. Després de perdre als seus pares, dues germanes poloneses, Helena i Luzyna, són embarcades cap a un camp de refugiats d’Iran. En saber que alguns orfes estan sent enviats a Nova Zelanda, Helena alberga esperances de ser un dels xiquets seleccionats, fins que els oficials li informen que solament hi ha espai per a la seua germana xicoteta, Luzyna.

300 llibres sobre cavalls

No obstant això, la novel·la romàntica no és l’únic gènere que ha conreat. “Fins que vaig trobar una editorial que em publicara aquests grans volums, he escrit al voltant de 300 llibres sobre cavalls. Són manuals d’educació, de cures. També vaig escriure tres sèries protagonitzades per xiques joves i cavalls”. L’afició per aquests animals es reflecteix en la seua vida diària. “En la meua finca d’Almeria tinc 22 animals grans. Tres flames, una mula i la resta cavalls”. Va decidir residir a Espanya perquè “m’agrada el sol i odi la pluja. M’agraden els deserts i la zona en la qual visc és la més seca d’Europa”.