La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

Ximo Puig: “Llegir és una aventura. És la única manera de ser lliures”

23-04-2017

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, han visitat aquest matí la 52 Fira del Llibre de València, que durant el seu primer cap de setmana ha convertit els Jardins de Vivers en un pol d’atracció cultural. El públic, especialment familiar, omple el Passeig Antonio Machado i l’esplanada central dels jardins, on se situen les 93 casetes expositores de les 60 llibreries participants, a més dels diversos espais destinats a activitats.

“La Fira està complint totes les seues expectatives d’assistència”, ha assegurat el president del Gremi de Llibrers, Nacho Larraz, organitzador del certamen amb la col·laboració de FULL (Fundació pel Llibre i la Lectura). El representant de l’organització ha considerat, a més, que la coincidència del primer cap de setmana amb el pont de Sant Vicent ha ajudat a incrementar el nombre de participants en les diverses activitats programades. Quan acabe el dia d’avui, la Fira ja haurà acollit 246 signatures d’exemplars, 16 espectacles, 56 activitats infantils, 54 presentacions, 47 entrevistes a autors, 9 taules redones, 44 tallers i 34 sessions infantils en la biblioteca. “El públic, autors, llibreters i editors han convertit la Fira en una autèntica festa”, ha considerat Larraz, per a qui “el millor encara està per arribar”. Fins a la seua conclusió, l’esdeveniment encara ha d’acollir 463 signatures i el doble de les activitats ja realitzades.

“Vull felicitar a l’organització perquè una vegada més està aconseguint superar les expectatives. M’agradaria que tots els valencians i valencianes que tinguen l’oportunitat al fet que s’acosten a la Fira”, ha afirmat Puig, qui ha definit el certamen com “un actiu i una experiència molt positiva”. “Llegir és ser més lliures, és l’única manera de ser lliures, d’entendre el món, de saber tot el que hi ha més enllà d’un mateix”, ha considerat el president, per a qui “la indústria del llibre valenciana, els llibreters i les editorials estan en un bon moment”. A més, la presència de “molts autors valencians nous, en valencià i castellà, dona compte de l’enorme creativitat de la cultura en el nostre País”. “Espere que l’administració estiga ajudant a tindre un entorn el més favorable possible”, ha assegurat.

 

Activitats matinals

Al llarg del matí s’han presentat els títols Les muixerangues valencianes, de Joan Bofarull; La volta al món en 8 contes, de Carles Cano; La regata de Manuel Vicent; El desbarat conte dels fesols màgics, de Carles Cano; Diari d’unes vacances avorrides, de Pep Castellano; Paco Muñoz, l’home de la guitarra, d’Enric Lluch, il·lustrat per Anna Roig i Sucios y malvados, de Juanjo Braulio. Així mateix, s’han presentat Les obres de Blasco Ibáñez, ara en valencià, en referència a La Barraca, traduïda per Francesc Bayarri; Entre tarongers, traduïda per Eva Biot i Contes Valencians, traduït per José Camarillas.

A més, els xiquets han gaudit de dos espectacles Contando con mimo Brindis de Sant Jordi; del contacontes de Paula Tecuenta; de l’animació lectora a partir del llibre Una ballena y nueve poemas; i dels tallers infantils Trenca i taca… i comencem a crear, a càrrec de Virginia Lorente, i Pelos: mis monstruos peludos, a partir del llibre Pèls/Pelos de Marta Carmín. També ha tingut lloc la taula redona Gastronomia i Literatura.