La 57 Fira del llibre se celebrarà del 28 d'abril al 8 de maig de 2022

Les obres guanyadores dels premis “Ciutat de València” arriben als lectors

20-04-2017

La 52 Fira del Llibre ha acollit aquest matí la presentació dels exemplars recentment editats de les obres guanyadors dels XXXIV Premis Literaris “Ciutat de València”, convocats per l’Ajuntament de València. Les editorials Bromera, Ñaque, Pre-Textos i Sargantana han sigut les encarregades de publicar els set llibres guardonats en les modalitats de narrativa en castellà –la modalitat en valencià va quedar deserta-, poesia, teatre i assaig, tant en castellà com en valencià.

La regidora de Patrimoni Cultural i Recursos Culturals, Glòria Tello, ha presidit aquest acte en el qual ha donat per conclosa l’edició 34 dels Premis Literaris “Ciutat de València”, després que es conegueren els guanyadors el passat mes de novembre. Així mateix ha destacat l’augment de modalitats respecte a les dues que hi havia fa un parell d’anys, i la creació del nou guardó d’assaig en valencià. “Aquest augment ha suposat grans esforços humans i econòmics, però paga la pena si els beneficiats són la literatura, els autors i autores”, ha subratllat.

L’editorial Bromera, fundada en 1986 i referent de l’edició en valencià, ha sigut la responsable de publicar Ací, on passa tot, de Pere Antoni Pons, i De Suquey a Nayma, de l’alcoiana Gemma Miralles Esteve, premis de poesia i teatre en valencià respectivament.

Ñaque, amb seu a Ciudad Real i nascuda en 1995, ha publicat l’obra La manada, de Daniel Dimeco, guardonada en la modalitat de teatre en castellà. L’editorial va obtenir en 2015 el Premi Max a la millor labor editorial en les arts escèniques i ja va coeditar al costat de l’Ajuntament de València els premis de teatre dels anys 2007 i 2009.

Per la seua banda, la valenciana Pre-Textos ha publicat el poemari Lienzos, de Mar Busquets, premi de poesia en castellà; la novel·la Los jardines de Babilonia, de Fernando Larrauri, guardonada en la categoria de narrativa en castellà; i l’assaig De playas y espectros, de Rosa María Rodríguez Magda, premi d’aquesta modalitat en castellà.

Finalment, Sargantana, amb solament dos anys de vida i especialitzada en la publicació d’obres de temàtica i autors valencians, ha editat Roses Fines, de Francesc J. Hernàndez, guanyadora del premi d’assaig en valencià.

Activitats matinals

Diverses activitats s’han succeït al llarg del matí des de l’obertura de portes de la Fira a les 11h. A més de les activitats infantils desenvolupades en la biblioteca, han tingut lloc dues sessions d’animació lectora: El llibres del Sambori, organitzada per Sambori València, i un contacontes a càrrec de Carles Cano, autor homenatjat en aquesta edició, organitzat per la Direcció general de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana. Així mateix, una taula redona organitzada per la Llibreria Palmaret ha abordat les conseqüències d’usar la violència per a educar a partir del llibre ¿Sabes cómo se siente un niño maltratado?, de Pilar Bellés Pitarch i Carlos Sarment Lama.

 

La Diputació de València ha atorgat una ajuda de 10.000 euros per a la realització de la 57 Fira del Llibre de València.