La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

Més de 600 firmes en 12 dies de Fira

19-04-2017

La 52 Fira del Llibre aconseguirà un rècord històric quant a nombre d’escriptores i escriptors que acudiran a les casetes a dedicar exemplars, superant les 600 signatures. Autors novells, plomes reconegudes, poetes i fins i tot un ratolí periodista signaran obres durant els dotze dies de fira i amb ells els lectors podran conèixer d’a prop el rerefons de l’obra.

La primera a signar la seua obra el dijous 20 de maig serà l’escriptora Miriam Belmonte, qui dedicarà exemplars de Me llamo David, un jove de 15 anys a qui la bogeria crida a la porta. A la vesprada, serà el torn de Víctor Amela, qui dedicarà les pàgines de La filla del capità Groc, premi Ramón Llull 2016.

La vesprada del divendres 21 de maig es comptarà amb les signatures d’Elena Flores i el seu poemari ‘homoeròtic’ Cábala: Amor; de Blue Jeans, qui dedicarà les seues novel·les juvenils a tot aquell que s’aproxime a l’estand de l’Organització; de Silvia Lara, qui arriba acompanyada del seu nou llibre Siente, vive y ama; d’Elena Torres i El baile de la vida; i de la poeta d’origen gallec i resident a València Mila Villanueva, qui signarà El viento sobre el lago.

Rosana Ample arribarà el dissabte 22 amb la seua Notas de Himelbaum així com la jove escriptora Eley Grey i la seua segona novel·la Todas están locas. També serà el dia que assistirà a signar Isabel Keats, amb el seu Te quiero, baby i Yolanda León, amb Los límites de su consentimiento. Al matí la novel·la romàntica En las nubes por amor serà dedicada per la seua autora, l’argentina Connie Jeat, i Chary Ca signarà exemplars del seu segon llibre, A través de su objectivo.

Ja a la vesprada José Alberto Callejo dedicarà exemplars de Confesor; Antonio Maldonado ho farà amb el seu poemari Cementerio de barcos; i Iván Canet signarà envoltat d’exemplars de 305 Elisabeth Street. A més, assistirà Eva Losada amb El sol de las contradicciones i Beatriz Estebán amb Seré frágil.

El dissabte 23 al matí José Antonio Olmedo signarà el poemari La flor de la vida i a la vesprada serà el torn de Rosa María Rodríguez, qui estrena dues obres De playas y espectros. Ensayo sobre pensamiento contemporáneo i Encuentro en el Cafe de Flore amb Simone de Beauvoir. Trobarem també a Manuel Vicent, qui amb La regata torna a novel·lar la Transició Espanyola.

Literatura històrica, romàntica i infantil
L’endemà, a la vesprada, Fernando Aramburu signarà Patria als seus lectors i Luz Gabás ho farà amb Como fuego en el hielo. El 25 d’abril, al matí, els xiquets comptaran amb la presència de Gerónimo Stilton, l’editor de l’Eco del Roedor, el periòdic més llegit de l’Illa dels Ratolins. Vicente Crespo arribarà a la vesprada per a dedicar La secta secreta de ‘Horus. També ho farà la periodista i escriptora de microrrelats Mónica Carrillo.

El 27 de maig a la vesprada signaran exemplars Stella Manaut, de Mujeres infieles en la era franquista, i Albert Espinosa, d’El que et diré quan et torni a veure. Serà també el moment en què els admiradors de Miguel Hernández podran formular les seues preguntes a José Luis Ferris, autor de Miguel Hernández. Passions, presó i mort d’un poeta. Així mateix comptarem amb la signatura de Nuria Varela, qui presenta Cansadas. Una reacción feminista frente a la nueva misogínia.

El divendres 28 de maig, a la vesprada, Care Santos, signarà exemplars de Mitja vida; Gabi Martínez dedicarà Las defensas; i Fernando Delgado coneixerà d’a prop als lectors d’El huido que leyó su esquela. Signant també trobarem Aina García Carbó, qui presenta el poemari Rere la paraula; Christian Gálvez, amb el seu nou llibre Leonardo da Vinci –cara a cara–; Elísabet Benavent amb La magia de ser nosotros; i Antonio Iturbe, qui presenta A cielo abierto.

La periodista Carmen Garijo arribarà el dissabte 29 de maig, al matí, per a signar exemplars de Diario de diez lunas. Ho faran també Clara Sánchez, amb Cuando llega la luz; i Marta Robles, amb A menos de cinco centímetros, la seua primera novel·la negra.

Goytisolo, Eva G. Sáenz i Picanyol
Comptarem també amb la signatura de Luis Goytisolo, qui presenta Coincidencias i Eva G. Sáenz, que dedicarà exemplars de Los ritus del agua. Els més xicotets podran conéixer Picanyol, l’enginyós artista que enguany presenta Ot El Bruixot i les dites dels mesos. El periodista català Xavier Bosch signarà exemplars de Nosaltres dos i a la vesprada Óscar Hernández Campano dedicarà El guardián de los secretos.

El 30 de maig, al matí, Marta Sanz signarà exemplars d’Éramos mujeres jóvenes i Marina Izquierdo ho farà de La mitad silenciada. Jenn Díaz, Premi Mercé Rodoreda 2016, dedicarà exemplars de Vida familiar i Carlos Marzal parlarà amb els lectors de Las consecuencias de no encontrar nada mejor para perder el tiempo.

Ja a la vesprada Mar Busquets signarà el poemari La fiebre. També assistirà Kirmen Uribe per a dedicar la seua nova novel·la ambientada en la Guerra Civil La hora de despertarnos juntos. Tots ells són solament un exemple de les moltes autores i autors que s’acostaran a aquesta 52 edició i que poden conèixer detingudament ací.

 

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.