La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

La 51 Fira del Llibre de València assoleix els objectius previstos

5-05-2016

El Gremi de Llibrers de València, juntament amb la Fundació pel Llibre i la Lectura, l’Associació d’Editors del País Valencià i l’Associació Professional dels Il·lustradors Valencians, valora com un èxit la 51 edició de la Fira del Llibre de València, que es va clausurar ahir als Jardins dels Vivers, després de 12 dies d’activitats.

La directora de la Fira del Llibre, Gloria Mañas, manifesta la dificultat en calcular el nombre de persones que han visitat la Fira, atés que no hi ha cap control ni registre, “però sense cap dubte la xifra seria semblant o lleugerament superior a l’any passat; en qualsevol cas, milers de ciutadans”.

Pel que fa a vendes, es calcula que la xifra total mitjana està al voltant de 850.000 euros. Enguany no s’ha preguntat als llibrers sobre els títols més venuts, “ja que l’oferta de les casetes és variada, com també els títols en funció de les edats”.

Glòria Mañas remarca “l’èxit assolit quant a participació de les escoles en activitats d’animació lectora, així com l’excel·lent acollida que ha tingut l’exposició dels il·lustradors sobre els refugiats”. Així mateix, “enguany han augmentat les activitats referides a debats, presentacions de llibres i presència d’autors, tant en actes de l’organització com de signatures a les casetes”.

El sector del llibre, representat tant en l’organització de la Fira del Llibre com en algunes de les activitats d’àmbit professional que s’han desenvolupat en el marc de la 51 edició de la Fira, “manté unes bones expectatives, tot i la crisi, així com la convicció que les administracions públiques continuaran donant suport, sobretot a partir de l’impuls que ha de representar el Pla de Foment del Llibre i la Lectura”.

L’organització de la 51 edició de la Fira del Llibre de València recorda que fins al 15 de maig, al Centre del Carme de València, hi haurà l’exposició fotogràfica sobre “50 Fires”, que mostra, a través de fotos i cartells, una retrospectiva del que han representat 50 edicions de la principal festa de la cultura que cada primavera se celebra a València.

El Gremi de Llibrers i l’organització de la 51 Fira del Llibre agraeixen l’assistència i la participació de tota la ciutadania que ha passat enguany pels Jardins de Vivers. “Confiem que mentre arriba la 52 edició de la Fira, la ciutadania freqüente les llibreries per a abastir-se d’aquests consums culturals”, ha subratllat Gloria Mañas.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.