La 58 Fira del llibre se celebrarà del 27 d'abril al 7 de maig de 2023

El certamen “De viva veu” conclou amb un gran acolliment

1-05-2016

El certament de lectura en veu alta ha tocat a la fi aquest diumenge, en un acte de cloenda que confirma l’èxit immediat de la iniciativa de FULL.

FULL, Fundació pel Llibre i la Lectura, ha donat els primers passos cap a desenvolupant projectes i accions que posen en valor el llibre i la lectura en la societat valenciana amb la finalitat d’augmentar el prestigi de la lectura en les dues llengües oficials de la Comunitat Valenciana, enfortir el sector editorial propi, potenciar les nostres llibreries i donar visibilitat als nostres autors.

Amb aquest objectiu s’ha posat en marxa De viva veu, un projecte cultural, educatiu i d’animació a la lectura, basat en accions al voltant del fet de “llegir en veu alta”. Generant, així, propostes per a potenciar l’hàbit lector i les habilitats personals i comunicatives entre la població a través del 1er Certamen de Lectura en Veu Alta. Aquest, ha resultat ser el primer pas de l’aplicació del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura 2015-2020 que vinga a millorar els indicadors de la salut del llibre i la lectura al nostre país i en el qual s’ha implicat directament el govern de la Generalitat Valenciana.

Aquest ha celebrat la seua final en l’ambient de la 51 Fira del Llibre de València, l´últim dia d’aquesta edició. Una final en la que han participat aquells qui han superat les dos fases prèvies i han treballat la lectura en veu alta amb els seus companys i mestres i professors a les aules i han participat també als Certàmens locals de Montserrat, Rocafort i València.

Xiquets i xiquetes repartits en quatre categories (Teuladins, Blavets, Paixarells i Oronetes) han llegit fragments dels llibres “Els mons de Laia”, “Marc i el poder del temps”, “Què és l’amor sinó…” i “Heysel”.

Però quan el jurat ha hagut de deliberar quins han sigut els grups guanyadors, ha vingut la sorpresa. Tots havien gaudit llegint i escoltant la lectura en veu alta, i tots havien assolit un nivell de dicció i pronunciació que feia quasi impossible una decisió única i unànime. Davant la falta de consens, el jurat ha decidit que tots els participants que havien aplegat a la final, serien guanyadors. Culminant així una jornada que ha inspirat a pares i fills un renovat plaer per la lectura.

De viva veu, confirma, una vegada més, que la lectura en veu alta és un camí excel·lent per a crear lectors i lectores i compartir lectures i paraules. El projecte de FULL, ha esdevingut un vehicle socialitzador de foment i comprensió i de desenvolupament de la fantasia.

La lectura, per definició, sol ser una activitat individual i intimista. Però de vegades també pot ser molt divertit compartir-la i aprofitar els lligams que teixeix per a despertar l’esperit lector.

La 58a Fira del Llibre de València ha rebut una subvenció de 10.000 euros de la Diputació de València, destinada a la instal·lació de les casetes dels expositors.