52
FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA
DEL 20 D'ABRIL
A L'1 DE MAIG DE 2017
JARDÍ DE VIVERS
DE 11.00H A 14.00H     DE 17.00H A 21.00H
DEL 20 D'ABRIL
A L'1 DE MAIG

Presentació del llibre «La taulelleria valenciana dels segles XVII, XVIII i XIX a la col·lecció de la Fundació La Fontana»

21 d'abril, 19:00 h
La taulelleria valenciana dels segles XVII, XVIII i XIX a la col·lecció de la Fundació La Fontana
Autor: Ignasi Gironés Sarrió - Vicent Guerola Blay
Editorial: Institució Alfons el Magnànim
Organitza: Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
Enllaç

Presentació del llibre que recull la tesi doctoral d’Ignasi Gironés, dirigida per Vicent Guerola, i que parla de la taulelleria valenciana que es conserva a la Fundació La Fontana de Barcelona. Així mateix, recull una hipòtesi de reconstrucció virtual de la cuina de la casa dels Dordà.

Participen Ignasi Gironés Sarrió i Vicent Guerola Blay (autors del llibre).

Presenta l’acte Vicent Flor.

La taulelleria valenciana dels segles XVII, XVIII i XIX a la col·lecció de la Fundació La Fontana
Ignasi Gironés Sarrió - Vicent Guerola Blay

Aquest nou llibre té com a objecte l'estudi de la taulelleria valenciana. I això per diversos motius. En primer lloc, perquè aquesta aportació d'Ignasi Gironés i Vicent Guerola amplia enormement el catàleg de plafons ceràmics de procedència valenciana, datables en la seua majoria en el segle XVIII. En segon lloc, perquè mostra un patrimoni privat conservat en la Fundación La Fontana, fruit de dècades de col·leccionisme privat selectiu realitzat amb molt bon criteri, que ha permés salvar i ara donar a conéixer un conjunt verdaderament notable. En tercer lloc, perquè per a alegria de tots els coneixen aquest críptic món del taulell, desvela misteris historiogràfics com la troballa entre el conjunt de la famosa cuina Dordà, un magnífic exemple rococó del que hi havia una escassa documentació fotogràfica abans de desaparéixer de la casa valenciana en què es conservava. Però en aquest cas l'estudi aporta inclús una informació desconeguda i insospitada que permet la reconstrucció de com va estar instal·lada eixa cuina rococó en la valenciana casa dels Dordà abans del seu desmuntatge i el seu ingrés, finalment, en la col·lecció custodiada en La Fontana.

ORGANITZA

COL·LABORA

FOTOS

VIDEOS