52
FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA
DEL 20 D'ABRIL
A L'1 DE MAIG DE 2017
JARDÍ DE VIVERS
DE 11.00H A 14.00H     DE 17.00H A 21.00H
DEL 20 D'ABRIL
A L'1 DE MAIG

Presentació de l’àlbum il·lustrat «On són les claus?»

On són les claus?
Autor: Carles Cano
Il-lustrador: Aitana Carrasco
Editorial: Andana Editorial
Organitza: Andana Editorial
Enllaç

L’escriptor Carles Cano (guanyador en dos ocasions del premi Lazarillo) i la il·lustradora Aitana Carrasco (guanyadora del Premi Internacional A la Orillla del Viento) han creat un original àlbum il·lustrat que ens convida a jugar, a reflexionar i a anar més enllà de la lectura tradicional d’un relat.

Presenta l’acte Ricard Peris (editor).

On són les claus?
Carles Cano

La mare no troba les claus del cotxe. Aquest és el punt d’inici d’aquesta història. La solució és la que tots esperem: Comencar a buscar les claus per tota la casa. Però aquesta recerca serà ben singular, ja que en cada doble pàgina anirem descobrint una nova habitació de la casa on hi ha un munt d’objectes esperats i inesperats que ens conviden a imaginar la vida de les persones que habiten en aquella casa. Esteu preparats per a descobrir el món secret que s’amaga en el calaix de la cuina? O endinsar-se en els secrets de l’armariet del bany?

Carles Cano (València 1957). Llicenciat en Filologia Valenciana. Durant més de 20 anys va treballar com a professor de llengua i literatura. Actualment viu del Conte. Autor de Literatura Infantil i Juvenil, amb més de 50 llibres publicats en diverses llengües. Ha treballat com a guionista de ràdio, televisió, i còmics, així com autor teatral i contacontes. Com a narrador oral ha participat en diversos festivals internacionals com la Maratón de Guadalajara, el festival internacional de los Silos (Tenerife) Un Madrid de Cuentos, “En Veu alta” (Vilafranca del Penedés), o en els festivals de narradors en llengua Catalana de Pont de Suert (Lleida) o Torredembarra (Tarragona) entre altres. També ha contat per tot el territori espanyol i ha actuat diverses vegades al Marroc, Guinea Equatorial, França i el Regne Unit. Ha rebut diversos premis entre ells el “Premio Lazarillo” en 1994 per “Te pillé Caperucita” (ed. Bruño) el Premon “Samaruc” dels bibliotecaris valencians en 1996, I el premi “Hospital Sant Joan de Déu” de 2008 per. “Per un botó”. Ha sigut seleccionat en la llista d’honor de la C.C.I en els anys 1995 i 1998 i La seua obra ‘¿En qué es diferencian el blanco y el negro?’ (Aura Comunicació) I “Te pillé Caperucita”(Bruño) van ser selecionades per als “Withe Raven” per la Jugend Bibliothek de Munic en 1996. Es dedica a la poesia visual i objetual des del 2000, que va muntar una exposició de poesia visual amb els seus alumnes de literatura titulada “POEMES BROEMES I ALTRES ARTIFICIS. En 2003 va exposar una altra titulada “CARTES” amb els naips com a motiu central. I en 2005 va impulsar el projecte “BESCANVI”, una exposició-intercanvi d’obra amb més de mig centenar de poetes, il·lustradors, dermatòlegs, titellaires, pintors, escultors i professores d’anglés. Ha participat com a conferenciant en diverses trobades, taules redones, jornades… etc, referides a Literatura Infantil i Juvenil, ràdio, televisió, teatre, poesia visual i literatura oral.

Aitana Carrasco Inglés (València, 1978) és llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València. Pel seu primer àlbum il·lustrat “Ramona la mona” va obtenir” l’IX Premi Internacional A la Orillla del Viento 2005. Des de llavors es dedica a la literatura infantil com a escriptora i il·lustradora. El seu treball ha sigut guardonat amb el Premi Llibreter en 2008 i el premi White Ravens en 2009 i 2010, així com inclòs en les llistes Los Favoritosde IBBY Mèxic 2008 i Los Mejores Libros Infantiles y Juveniles del Banco del Libro de Venezuela 2010. La seua obra ha sigut exposada a Espanya, Mèxic, Itàlia, Eslovàquia, Iran, Unió dels Emirats Àrabs, Japó, Argentina i França. Col·labora amb diferents revistes i compta amb una quinzena de llibres publicats per diverses editorials. Compagina el seu treball com a autora de LIJ amb la docència tant per a xiquets com per a adults, impartint cursos, trobades i tallers.


ORGANITZA

COL·LABORA

FOTOS

VIDEOS