52
FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA
DEL 20 D'ABRIL
A L'1 DE MAIG DE 2017
JARDÍ DE VIVERS
DE 11.00H A 14.00H     DE 17.00H A 21.00H
DEL 20 D'ABRIL
A L'1 DE MAIG

Les obres de Blasco Ibáñez, ara en valencià

23 d'abril, 11:30 h
La barraca
Autor: Vicent Blasco Ibáñez
Editorial: Austrohongaresa de Vapors
Organitza: Companyia Austrohongaresa de Vapors
Enllaç

Presentació de les obres de Blasco Ibáñez, ara en valencià.

Participen Francesc Bayarri, traductor de La barraca; Eva Biot, traductora d’Entre tarongers, i José Camarillas, traductor dels Contes Valencians.

Presenta l’acte Francesc Bayarri.

La barraca
Vicent Blasco Ibáñez

"Anys seixanta del segle XIX. Batiste, Teresa i els seus cinc fills arriben a l’horta d’Alboraia fugint de la misèria. Han arrendat uns camps abandonats des de fa 10 anys. Però aquelles terres i la seua barraca estan maleïts: tota l’horta ha jurat venjar la injustícia comesa contra els anteriors arrendataris, la família del tio Barret. Una cruel persecució contra la família de Batiste es desfermarà a partir d’ací. Els llauradors de la contornada, dirigits per Pimentó, defensaran la memòria de Barret, víctima i símbol de les injustícies que els propietaris burgesos cometen contra els arrendataris. Batiste només vol treballar la terra honradament, però, si cal, no dubtarà a carregar-se al muscle l’escopeta nova de dos canons.
Mentre altres autors de la Renaixença presentaven l’horta de València com un immens jardí que semblava el paradís, Vicent Blasco Ibáñez va mostrar el conflicte social que condicionava tota la vida. Els propietaris espremien els arrendataris històrics de les terres, sovint llauradors illetrats, que rarament es revoltaven contra una desigualtat ancestral i unes lleis que sempre donaven la raó als rics."

Vicent Blasco Ibáñez (València, 1867-Menton, 1928) va ser un novel·lista d’èxit mundial, un periodista combatiu i un polític d’idees republicanes i anticlericals. Al final de la seua vida, des de la seua residència a la ciutat francesa de Menton, calculava haver venut un milió d’exemplars de La barraca. L’obra va ser traduïda als principals idiomes europeus. Altres títols, com ara Els quatre genets de l’Apocalipsi, portada al cinema de Hollywood en dues ocasions, també varen conèixer un èxit semblant.
La barraca integra l’anomenat cicle valencià dins de l’extensa producció narrativa de Vicent Blasco Ibáñez, que completen Arròs i tartana, Flor de maig, Entre tarongers i Canyes i fang.
Com a periodista va fundar el diari El Pueblo, que servia d’altaveu del PURA, el partit republicà i laic que va dirigir durant molt anys, i que va dominar electoralment a la ciutat de València durant dues dècades.


ORGANITZA

COL·LABORA

FOTOS

VIDEOS