52
FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA
DEL 20 D'ABRIL
A L'1 DE MAIG DE 2017
JARDÍ DE VIVERS
DE 11.00H A 14.00H     DE 17.00H A 21.00H
DEL 20 D'ABRIL
A L'1 DE MAIG

Maria del Mar Bonet, 50 anys d’escenaris

27 d'abril, 19:00 h
Maria del Mar Bonet, intensament
Autor: Maria del Mar Bonet i Jordi Bianciotto
Editorial: Ara Llibres
Organitza: Ara Llibres SCCL i Abacus

Coincidint amb la celebració dels 50 anys sobre els escenaris, Maria del Mar Bonet ens ofereix les seves vivències en forma de llibre. Escrit a quatre mans amb el periodista musical Jordi Bianciotto, ens permet recorrer en primera persona els seus inicis a Palma i l’arribada a Barcelona, el pas per Els Setze Jutges i la integració en la Nova Cançó. Viatjarem a l’origen de cançons d’abast popular com ara «Què volen aquesta gent», «Mercè» i «L’àguila negra», i seguirem amb detall la seva evolució com a artista inquieta, sempre disposada al repte i l’aventura, que l’ha portada a treballar amb músics d’arreu de la zona Mediterrània i d’altres mars i oceans.

Participen Jordi Bianciotto, crític musical i Maria del Mar Bonet, cantautora. 

Maria del Mar Bonet, intensament
Maria del Mar Bonet i Jordi Bianciotto

Ara que l’artista mallorquina brilla més que mai com a referent cultural universal del nostre país, Jordi Bianciotto l’acompanya en un emocionant recorregut al llarg de la seva vida i la seva carrera. Recorrerem en primera persona els seus inicis a Palmai l’arribada a Barcelona, el pas per Els Setze Jutges i la integració en la Nova Cançó. Seguirem amb detall la seva evolució com a artista inquieta, sempre disposada al reptei l’aventura, que l’ha portada a treballar amb músics d’arreu de la Mediterrània i d’altres mars i oceans. Des de Mallorca al món. Amb elegància i discreció; amb la seguretat de qui ha triat sempre el seu camí a través de la llengua i la música.

Jordi Bianciotto (Barcelona, 1964) és periodista especialitzat en música amb més de dues dècades de trajectòria al llarg de les quals ha seguit de molt a prop l’evolució de l’escena catalana en les seves diverses expressions, de la cançó d’autor al pop i el rock passant per la música d’arrel i l’experimentació. És autor de biografies de figures internacionals com ara Pink Floyd, Jimi Hendrix, Nirvana, Björk, PJ Harvey i Deep Purple, i d’una enciclopèdia del rock en tres parts, així com del volum El fenomen Springsteen. Parlen els fans catalans (Ara Llibres, 2008), escrit amb Mar Cortès i Josep Antoni Vilar. Crític musical d’El Periódico de Catalunya des del 1995, escriu a les revistes Rockdelux, Enderrock i Time Out Barcelona, i signa una columna d’opinió a la web Nació Digital.

Maria del Mar Bonet (Palma, 1947) és una cantant mallorquina especialitzada en música tradicional, tant mallorquina com d’arreu del mediterrani. És també pintora i ha editat el llibre de poesia Secreta veu amb pintures pròpies. El 2011 el Consell de Ministres, a proposta del Ministeri de Cultura, li atorga la Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes 2010. Entre d’altres, al 2011 va publicar a Ara Llibres, La cuina de mumare.


ORGANITZA

COL·LABORA

FOTOS

VIDEOS