52
FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA
DEL 20 D'ABRIL
A L'1 DE MAIG DE 2017
JARDÍ DE VIVERS
DE 11.00H A 14.00H     DE 17.00H A 21.00H
DEL 20 D'ABRIL
A L'1 DE MAIG

Trobada amb l’escriptor Josep Usó

26 d'abril
2on cicle Secundària
Valencià
L'any de l'hebasana
Autor: Josep Usó
Editorial: Onada Edicions
Enllaç web: Click ací

Trobada amb l’escriptor Josep Usó, autor de la novel·la L’any de l’herba sana (Premi Vila de Puçol de Narrativa).

És recomanable la lectura del llibre.

Activitat patrocinada per Onada Edicions.

L'any de l'hebasana
Josep Usó

La novel·la explica la vida d’un home, Celestino, que pot sobreviure a tot el segle xx. Per aconseguir-ho, haurà de prendre decisions molt arriscades, superar situacions molt complicades i cometre actes terribles, però arribarà a vell sense perdre la seua bonhomia. Com un home respectat i estimat pels seus i pels habitants d’un poble menut el nom del qual mai no s’esmenta.
Al mateix temps, amb la seua es creuen moltes més històries. D’amor, d’enveja, de gelosia, venjances… Algunes comencen al poble, altres ho fan molt lluny i alguna n’hi ha que només en un moment donat passa per allà.

Josep Usó. Llicenciat en Ciències Químiques, ha escrit, en col·laboració amb altres autors, uns quants manuals de química, física i de didàctica. Com a autor de ficció, comença el 1998 amb La catifa maleïda (L’Eixam Llibres). D’aleshores ençà, ha publicat diversos contes com a guanyador o finalista de diferents premis de narrativa curta. Ha guanyat els premis de novel·la curta de la Universitat de Lleida 2001 amb Amor amarg (Pagès Editors); el Sant Carles Borromeu 2004 d’Andorra amb Civils i incivils (Abadia Editors); el Ciutat de Sagunt 2007 amb Els retrobats i els perduts (Edicions Brosquil); el Premi de Narrativa Vila d’Almassora 2008 amb La senda llarga (Onada Edicions 2009); La plaça del Gall (finalista del 1r Premi Literari Ciutat de Benicàssim 2011; Tabarca 2011), i Fàtima i Cristina (guanyadora del 12è Premi Literari Ciutat de Torrent 2011; Tabarca 2012) i el Vila de Puçol 2012 amb Una història amb sol i ombres. El 2014 tornarà a repeteir  el Vila de Puçol amb L’any de l’herba sana.