53
FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA
DEL 26 D'ABRIL
AL 6 DE MAIG DE 2018
JARDÍ DE VIVERS
DEL 26 D'ABRIL
AL 6 DE MAIG DE 2018

«Tirant», parlem d’un clàssic

02 de maig
Batxillerat
Valencià
Tirant
Autor: Víctor Labrado
Editorial: Andana Editorial
Enllaç web: Click ací

Tertúlia amb Víctor Labrado sobre el Tirant

És imprescindible la lectura del llibre.

Activitat patrocinada per Andana Editorial.

Formulari per a realitzar la inscripció a les activitats escolars

Tirant
Víctor Labrado

El rei de Sicília envia el cavaller Tirant lo Blanc a Constantinoble per socórrer l’emperador grec, que necessita salvar el seu imperi. Poc esperava Tirant que en aquella missió trobaria dos camps de batalla ben diferents, i dos rivals davant dels quals no podrà usar les mateixes armes: el Gran Turc i la princesa Carmesina. El valor, l’estratègia i la força faran costat a l’enginy del cavaller, disposat a aconseguir tots dos objectius amb honor i voluntat. Aquesta novel·la de cavalleries és un clàssic de la nostra literatura que ara trobem revisitat en un text traduït de l’anglés, i d’un autor desconegut que va fer seues les històries del cavaller.

Joanot Martorell (Gandia o València, aprox. 1413 – València, 1468) fou membre d’una família que pertanyia a la petita noblesa valenciana lligada al ducat de Gandia i a la cort reial de Martí l’Humà. Cavaller i amant de la literatura, posà l’experiència i els coneixements de la cort que va adquirir en els seus viatges en una única novel·la, el Tirant lo Blanc, que començà a escriure el 1460.

Aquesta edició ha estat a cura de Víctor Labrado (Sueca, 1956), escriptor, assagista i professor de llengua i literatura. És autor d’obres com La mestra (1995), La guerra de quatre (2002), Quan anàvem a l’estraperlo (2004), Llegendes valencianes (2007), Llegendes de la ciutat de València (2009) i El segle valencià (2007), obra per la qual va rebre el Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta. En l’assaig Tirant, l’heroi fràgil (2014), ja parlà del personatge creat per Martorell.