53
FIRA DEL LLIBRE DE VALÈNCIA
DEL 26 D'ABRIL
AL 6 DE MAIG DE 2018
JARDÍ DE VIVERS
DEL 26 D'ABRIL
AL 6 DE MAIG DE 2018

Gloria Fuertes, poeta

02 de maig
Batxillerat
Valencià
Açò no és un llibre, és una dona
Autor: Mercè Climent
Editorial: Ajuntament de València

Tertúlia dialògica al voltant del llibre Açò no és un llibre, és una dona, antologia poètica en bilingüe (castellà-valencià) de Gloria Fuertes, a propòsit del centenari del naixement de l’autora. S’explicarà la relació vida-obra de l’escriptora madrilenya, es llegiran poemes seus i parlarem de la seua vessant com a poeta per a adults, per (re)descobrir així la gran poeta que va ser. A càrrec de Mercè Climent.

És recomanable la lectura del llibre.

Activitat patrocinada per l’Ajuntament de València.

Formulari per a realitzar la inscripció a les activitats escolars

Açò no és un llibre, és una dona
Mercè Climent

Amb aquest llibre, l'Ajuntament de València vol retre homenatge a l'escriptora madrilenya en els cent anys del seu naixement, i reivindicar, així la seua obra poètica per a adults. La versió valenciana dels poemes ha estat a càrrec de l'escriptora alcoiana Mercè Climent.

Gloria Fuertes va ser una escriptora espanyola, que destacà sobretot en el camp de la poesia. Els seus poemes barregen un humor proper al surrealisme amb rimes senzilles i recognoscibles, que l’apropen al públic infantil. La seua poesia per adults no és tan coneguda, però igualment d’interés.

Mercè Climent va nàixer a la ciutat d’Alcoi (l’Alcoià) l’any 1981. Allà va cursar els estudis de batxillerat en les modalitats de ciències. Quan encara no comptava amb divuit anys es traslladà a València per estudiar la carrera d’Enginyer Agrònom. Quan la finalitzà es plantejà que potser estaria bé estudiar la carrera de Filologia encara que fos a la distància. I així ho ha fet fins ara, conreant la vida professional i la d’estudiant. Entre altres coses ha treballat en l’elaboració de guies de lectura de novel·les juvenils i infantils per a diverses editorials.